Home » D:News » Metoda ciudată prin care un turist, care nu purta vestă de salvare, a reuşit să scape de la înec

Metoda ciudată prin care un turist, care nu purta vestă de salvare, a reuşit să scape de la înec

Metoda ciudată prin care un turist, care nu purta vestă de salvare, a reuşit să scape de la înec
Publicat: 18.03.2019
Un turist german a găsit o metodă neobişnuită pentru a pluti în apă, după ce a căzut din barcă în largul coastei Noii Zeelande şi nu avea asupra lui o vestă de salvare. Bărbatul şi-a improvizat un dispozitiv flotant din jeanşii pe care îi purta, relatează Deutsche Welle.

Arne Mucke şi fratele său navigau cu un iaht din Aukland spre Brazilia. La un moment dat, vela ambarcaţiunii, mişcată de o rafală puternică de vânt, l-a izbit pe Arne, aruncându-l în valuri. Incidentul a avut loc în largul coastei de est a Noii Zeelande, potrivit Mediafax.

Bărbatul nu purta vesta de salvare, fiind îmbrăcat doar cu un tricou şi o pereche de blugi. Fratele său, Helge, a încercat să-l tragă din apă aruncându-i o funie şi o vestă gonflabilă, dar valurile l-au îndepărtat rapid de iaht pe Arne şi nu a putut să ajungă la acestea, potrivit New Zealand Herald.

Din fericire, Arne şi-a amintit de un truc pe care îl învăţase în urmă cu mulţi ani, şi anume cum să-şi improvizeze, în caz de urgenţă, o vestă de salvare dintr-o pereche de pantaloni.

„M-am gândit mereu că dacă voi pica peste bord fără vestă de salvare, voi încerca şi eu metoda asta”, a explicat Arne Mucke presei neozeelandeze.

„Am respirat adânc, mi-am scos blugii, am făcut noduri la capătul cracilor şi i-am umflat. Apoi i-am scufundat. Aşa am obţinut o vestă de salvare”.

Citeşte continuarea în Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase