Home » D:News » Oficialii şi oamenii de ştiinţă au muşamalizat efectele dezastrului de la Cernobîl, conform unui istoric. Adevăratele consecinţe ale catastrofei

Oficialii şi oamenii de ştiinţă au muşamalizat efectele dezastrului de la Cernobîl, conform unui istoric. Adevăratele consecinţe ale catastrofei

Oficialii şi oamenii de ştiinţă au muşamalizat efectele dezastrului de la Cernobîl, conform unui istoric. Adevăratele consecinţe ale catastrofei
Credit foto: Pixabay
Publicat: 23.03.2019
În noua sa carte, istoricul de la MIT, Kate Brown, precizează că dezastrul poate fi responsabil pentru creşterea cazurilor de cancer şi alte boli la nivel global. Brown a investigat impactul radiaţiei de la cel mai grav dezastru nuclear din istoria umană şi crede că numărul real al victimelor a fost muşamalizat.

Aceasta spune în cartea sa că savanţii şi reprezentativii de la Organizaţia Naţiunilor Unite, Crucea Roşie şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ascuns dovezile decesului a sute de mii de oameni ca rezultat al dezastrului nuclear din 1986, scrie Fox News.

„Savanţii din întreaga lume au muşamalizat dovezi ale epidemiei de cancer în rândul copiilor”, a precizat Brown.

Conform Cancer Research UK, rata cancerului şi riscul apariţiei acestei maladii este în creştere, dar cauzele au fost considerate speranţa de viaţă mai mare a omului, consumul mai ridicat de mâncare procesată şi cultura bronzatului.

Dar Brown crede că rata în creştere a apariţiei cancerului este cauzată de Cernobîl, iar guvernele şi oficialii din industria nucleară nu doresc să preia responsabilitatea sau să fie investigaţi pentru alte incidente similare.

De asemenea, istoricul a susţinut că unii cercetători care nu doreau să muşamalizeze faptele erau marginalizaţi, întrucât mulţi savanţi influenţi „aveau scheleţi radioactivi mai mari în dulap de la testele cu bombe nucleare”, a precizat aceasta. „Minimizarea atât a numărului de decese de până acum şi consecinţele dezastrului de la Cernobîl au oferit protecţie pentru puterile nucleare să scape de procese şi de investigaţii în anii ’90”, a adăugat Brown.

Mai mult, în carte este precizat că pragul de cantitate de radiaţii care este permis în SUA este surprinzător de mare şi poate fi periculos.

Pentru a publica această carte, Brown a efectuat o cercetare care a durat 4 ani şi s-a bazat pe 27 de arhive de informaţii din Europa, SUA şi fosta URSS. A estimat că adevăratul număr de morţi ar fi chiar 150.000 doar în Ucraina în ultimele 3 decenii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cernobîl va deveni centru de producere a energiei electrice

O ”pensiune care beneficiază de toate condiţiile necesare” a fost deschisă la Cernobîl

Ucraina va inaugura prima centrală solară naţională amplasată în Cernobîl

De ce dezastrul nuclear de la Fukushima a provocat obezitate în rândul copiilor?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase