Home » D:News » Pericolul la care sunt expuşi copiii atunci când consumă acadele

Pericolul la care sunt expuşi copiii atunci când consumă acadele

Pericolul la care sunt expuşi copiii atunci când consumă acadele
Publicat: 20.04.2019
Dacă acadelele sunt luate la bani mărunţi, se va constata că sunt destul de nocive. Asociaţia Pro Consumatori a analizat o mare parte a acadelelor din comerţul româneasc iar concluziile nu au fost încurajatoare. 95% conţin coloranţi artificiali, iar o acadea de 12 g poate conţine şi 10 grame de zahăr

Acadele – ce E-uri pot conţine

“Acadelele nu au ce căuta în alimentaţia copiilor deoarece sunt nocive şi lipsite de nutrienţi, dar şi bogate în calorii goale. O acadea este un amestec de E-uri precum E120 (carmin) care poate produce urticarie şi alergii sau E171 (dioxidul de titan) care este absorbit de organism şi poate fi găsit în sânge şi la nivelul ficatului, splinei şi plămânilor aşa cum au demonstrat studiile efectuate pe rozătoare, a precizat Marie Vrânceanu – nutriţionist specializat în nutrigenomică.

”E133 (albastru briliant) este un colorant sintetic obţinut din produse petroliere şi este, în general, folosit împreună cu alţi coloranţi pentru a obţine culoarea dorită de procesator. Într-un studiu în care a fost folosit împreună cu alţi trei coloranţi s-a observat că amestecul a afectat ficatul, rinichii şi tiroida, a crescut nivelul de colesterol, trigliceride, lipide, proteine şi transaminaze din sânge şi a scăzut nivelul de hemoglobină şi globule roşii. Albastru briliant poate produce şi reacţii alergice în cazul persoanelor astmatice şi este considerat, de mulţi oameni de ştiinţă, ca fiind cancerigen, în special atunci când este folosit în combinaţie cu alţi coloranţi” a continuat nutriţionistul. O acadea de 12 g conţine circa 10 g de zahăr. În alimentaţia sănătoasă, carbohidraţii rafinaţi nu trebuie să depăşească 10% din totalul caloriilor zilnice. ”În concluzie, acadeaua este un produs lipsit de nutrienţi şi bogat în calorii goale. Evitaţi să copiilor dvs. astfel de produse” a conchis nutriţionistul Marie Vrânceanu.

Acadele – există din Evul Mediu

”Încă din Evul mediu s-a observat că în casele celor avuţi, unde acadeaua era oricând prezentă şi unde devenise modă, mâncarea cu mult zahăr, diabetul şi alte boli degenerative făceau ravagii. Probleme noi, şi foarte grave, se pare că aduce acadeaua modernă, tot mai diferită compoziţional de produsul tradiţional atât de îndrăgit” a explicat Prof. Univ. Dr. Ion Schileru – Departamentul de Business, Ştiinţele Consumatorului şi Managementul Calităţii, ASE Bucureşti.

Citeşte continuarea pe CSÎD.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase