Home » D:News » Toyota şi Suzuki pregătesc un parteneriat pentru maşinile electrice

Toyota şi Suzuki pregătesc un parteneriat pentru maşinile electrice

Toyota şi Suzuki pregătesc un parteneriat pentru maşinile electrice
Publicat: 24.03.2019
Toyota Motor Corp şi Suzuki Motor Corp au declarat miercuri că intenţionează să producă vehicule electrice (EV) şi maşini compacte pentru a concura mai bine cu tehnologiile şi schimbările rapide din industria auto globală, potrivit Mediafax.

Acordul vine în urma unei înţelegeri privind cercetarea şi dezvoltarea anunţată în anul 2017 şi vizează mai multe vehicule produse de Suzuki pentru Toyota, unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume. Deşi Suzuki este mult mai mic, este o forţă dominantă pe piaţa indiană, ce creşte rapid.

Toyota este un lider în tehnologia maşinilor hibrid şi investeşte puternic în conducerea autonomă, în timp ce Suzuki se specializează în maşini compacte la preţuri accesibile. Pe piaţă există din ce în ce mai mulţi producători de automobile care fac eforturi pentru a ţine pasul cu investiţiile în maşinile electrice.

Conform ultimului acord, Suzuki va furniza sisteme hibride pe benzină pentru autoturismele pe care le vinde la nivel mondial de la Toyota, care a oferit vehiculele hibrid Prius cu mai mult de 20 de ani în urmă, au declarat companiile într-o declaraţie comună.

În schimb, Suzuki va produce două modele compacte pentru Toyota, în India, pe baza modelelor sale Ciaz şi Ertiga.

Cooperarea ulterioară cu Suzuki va ajuta Toyota să îşi extindă prezenţa în India, cea de-a cincea piaţă mondială de autoturisme din lume

„Suntem de părere că extinderea parteneriatului nostru de afaceri cu Suzuki ne va oferi avantajul competitiv de care avem nevoie pentru a supravieţui acestei perioade de transformare profundă”, a declarat preşedintele Toyota, Akio Toyoda.

Cei doi producători de automobile îşi vor aprofunda cooperarea în India, unde vehiculele hibride ale Suzuki vor fi fabricate folosind motoare şi baterii produse local de Toyota.

De asemenea, producătorii se vor alătura forţelor din Europa, unde Toyota va produce vehicule electrice bazate pe modele precum RAV4 şi Corolla pentru Suzuki, în timp ce Suzuki îi va furniza companiei Toyota motoare pe benzină, pentru modelele de vehicule compacte vândute în regiune.

Suzuki va produce, de asemenea, modelele Baleno, Vitara Brezza, Ciaz şi Ertiga pentru Toyota, care vor fi rebranduite şi redenumite ca modele Toyota pentru piaţa africană.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase