Home » D:News » Un ultramaraton în premieră: şapte lacuri din ţară traversate înot

Un ultramaraton în premieră: şapte lacuri din ţară traversate înot

Un ultramaraton în premieră: şapte lacuri din ţară traversate înot
Publicat: 25.03.2019
O asociaţie din Cluj-Napoca organizează, în premieră în ţara noastră, un ultramaraton de înot care îşi propune traversarea celor mai lungi lacuri din ţară. Scopul este de a atrage atenţia opiniei publice asupra importanţei vitale a apei, dar şi pentru a promova înotul în ape deschise.
Preşedintele Asociaţiei Sport4You, Florin Tomoş, înotător în apă deschisă, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că distanţa totală care va fi parcursă în acest ultramaraton de înot în cele 7 lacuri este de 273 de kilometri, scrie Mediafax.
 
„Proiectul Lake`s Seven este organizat în premieră în România şi constă în traversarea înot a celor mai lungi 7 lacuri din ţară cu obiectivul de a conştientiza opinia publică asupra importanţei vitale a apei, astfel încât să fie menţinute curate, deoarece ne confruntăm cu o poluare masivă. Pe lângă caracterul sportiv, acesta se doreşte a fi un proiect social cu implicarea a cât mai mulţi voluntari, asociaţii, fundaţii şi companii care să adune PET-uri din lacuri şi de pe maluri, să facă o igienizare. Ne propunem, de asemenea, şi promovarea înotului în ape deschise. Distanţa totală a acestui ultramaraton de înot în cele 7 lacuri este de 273 de km şi sperăm să avem şi înotători din străinătate”, a precizat Tomoş.
 
Potrivit acestuia, prima traversare urmează să aibă loc în perioada 12 -14 iulie a lacului Fântânele Beliş, judeţul Cluj, care are o lungime de 14 kilometri, în acest an urmând să mai aibă loc şi traversarea lacului Drăgan, tot din judeţul Cluj, care măsoară 12 kilometri.
 
„Proiectul nostru se va întinde pe patru ani, două traversări pe an. Vor mai avea loc traversări ale lacurilor Izvorul Muntelui, judeţul Neamţ – 35 km, Colibiţa, judeţul Bistriţa Năsăud – 13 km, Vidraru, judeţul Argeş – 10,3 km, Stânca Costeşti, judeţul Botoşani – 70 de km şi Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi – 120 km”, a notat Florin Tomoş.
 
Înotătorii, împărţiţi în bărbaţi şi femei, vor putea folosi orice stil de înot, iar înscrirea va avea loc online. Premiile vor consta în trofee personalizate pentru cei care vor traversa fiecare lac în parte sau toate cele şapte lacuri.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase