Home » D:News » Primul oraş din lume cu sisteme de încărcare wireless pentru taxiurile electrice

Primul oraş din lume cu sisteme de încărcare wireless pentru taxiurile electrice

Primul oraş din lume cu sisteme de încărcare wireless pentru taxiurile electrice
Publicat: 04.04.2019
Oslo, capitala Norvegiei, va deveni primul oraş din lume care va instala sisteme de încărcare wireless pentru taxiurile electrice, sperând să facă procesul reîncărcării suficient de rapid şi eficient pentru a accelera apariţia maşinilor nepoluante, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

Proiectul va utiliza o tehnologie bazată pe inducţie, a anunţat furnizorul de utilităţi Fortum.

Începând cu anul 2023, toate taxiurile de la Oslo vor trebui să aibă emisii zero, Norvegia dorind ca până în 2025 toate autoturismele noi să fie din aceeaşi categorie. Marea Britanie şi Franţa au obiective similare pentru anul 2040.

Fortum, care lucrează cu compania americană Momentum Dynamics din firmă şi primăria din Oslo, a declarat că cel mai mare obstacol pentru electrificarea taxiurilor a fost până acum infrastructura, taximetriştii consumând prea mult timp pentru a găsi a staţie de încărcare, dar şi timpul îndelungat de încărcare.

Inducţia este mai eficientă din punct de vedere energetic şi permite încărcarea taxiurilor atunci când acestea stau sau se mişcă lent, aşteptând sau preluând pasageri.

Parcul de maşini electrice din Norvegia este cel mai ridicat din lume, în urma aplicării unor avantaje precum lipsa taxelor sau reducerea aceestora pentru drumuri, parcări sau puncte de încărcare. Anul trecut, o maşină din trei vândute a fost electrică.

Cu doar cinci milioane de locuitori, Norvegia a cumpărat 46.143 de maşini electrice în 2018, ceea ce a făcut-o cea mai mare piaţă din Europa, înaintea Germaniei, cu 36.216 de unităţi şi a Franţei cu 31.095 unităţi, potrivit Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase