Home » D:News » Statul unde homosexualii sunt omorâţi prin lapidare

Statul unde homosexualii sunt omorâţi prin lapidare

Statul unde homosexualii sunt omorâţi prin lapidare
Publicat: 01.04.2019
Actorul american George Clooney a cerut boicotarea hotelurilor deţinute în întreaga lume de sultanul Bruneiului, cu câteva zile înainte ca statul asiatic să introducă pedeapsa cu moartea, prin lapidare, pentru persoanele homosexuale, relatează tmz.com.

Cererea a fost făcută prin intermediul unei scrisori deschise publicate şi de platforma online americană Deadline joi. În scrisoare, Clooney le cere oamenilor să nu mai încheie afaceri cu reprezentanţii celor nouă clădiri deţinute de sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah. Printre acestea se numără şi celebrele hoteluri Beverly Hills şi Bel-Air din Los Angeles, SUA, potrivit Mediafax.

Apelul lui Clooney vine cu mai puţin de o săptămână înainte ca statul Brunei să introducă pedeapsa capitală pentru homosexuali. Legea privind uciderea cu pietre a homosexualilor va intra în vigoare pe 3 aprilie.

Actorul american spune că subiectul a stârnit revolta oamenilor şi în urmă cu doi ani, având loc un boicot de scurtă durată privind cele două clădiri din Los Angeles.

Sultanul statului Brunei mai deţine, prin intermediul companiei de investiţii a statului, hotelurile Dorchester şi 45 Park Lane din Londra, Coworth Park din satul britanic Sunningdale, Plaza Athenee şi Le Meurice din Paris, Eden din Roma şi Principe di Savoia din Milano.

Legislaţia Bruneiului este bazată pe cea islamică, Şaria. Noul cod penal al ţării, aprobat în 2014, permite tăierea membrelor, biciuirea hoţilor, vandalilor şi piromanilor. Omorul cu pietre va fi folosit, din aprilie, pentru homosexuali şi persoanele găsite vinovate de adulter.

George Clooney este unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani la nivel mondial. Acesta a fost nominalizat de opt ori la premiile Academiei de film americane şi a câştigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun rol secundar, cel din „Syriana”, şi un altul pentru cel mai bun lungmetraj, ca producător al peliculei „Argo”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase