Home » D:News » Şase sfaturi utile pentru un somn mai bun, la trecerea la ora de vară

Şase sfaturi utile pentru un somn mai bun, la trecerea la ora de vară

Şase sfaturi utile pentru un somn mai bun, la trecerea la ora de vară
Publicat: 30.03.2019
Prezentăm mai jos şase sfaturi pentru un somn mai bun, menite să ajute corpul să se acomodeze cu trecerea la ora de vară, care va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Păstrează rutina de somn normală

Trecerea la ora de vară este uşoară dacă rutina de somn nu este schimbată brusc. Astfel, ceasul biologic nu este dat peste cap.

Dacă eşti afectat de pierderea unei ore de somn, trebuie să îţi modifici obiceiurile de somn cu câteva zile înainte de trecerea la ora de vară. Aceste schimbări pot fi făcute prin culcarea şi trezirea cu 15 minute mai târziu decât în mod obişnuit, pentru câteva zile, pentru a acomoda treptat corpul cu diferenţa orară.

Evită lâncezeala şi somnul neregulat

Statul prea mult în pat şi somnul neregulat dereglează ceasul biologic. Acestea îi permit corpului să rămână treaz la ore care, în mod normal, sunt rezervate pentru odihnă.

Dacă eşti obosit în timpul zilei, nu trebuie să dormi, deoarece acest lucru îngreunează adormirea în timpul nopţii. Trebuie să îţi ţii mintea ocupată când simţi oboseala, deoarece aşa se păstrează rutina normală de somn şi se reglează ceasul biologic.

Meditează

Dacă te chinui să adormi, poţi încerca să meditezi. Acest tip de exerciţii te ajută să uiţi de ceea ce s-a întâmplat în timpul zilei şi îţi pregăteşte mintea şi corpul pentru odihnă.

Schimbă ceasul înainte de culcare

Este un lucru valabil pentru dispozitivele care nu trec în mod automat la ora de vară, iar modificarea poate ajuta mintea să se relaxeze. Astfel, îţi induci starea de oboseală şi eviţi o potenţială confuzie pe timpul dimineţii, deoarece nu mai există ceasuri în casă care să arate ore diferite.

Instalează jaluzele care blochează lumina

Ceasul biologic este reglat de ciclul luminii – întuneric. Acest fapt îţi poate cauza probleme de somn odată cu trecerea la ora de vară, deoarece nopţile devin mult mai luminoase. Confuzia poate fi evitată prin cumpărarea unor jaluzele care blochează lumina, care asigură întunericul în dormitor şi îi induc creierului ideea că a venit ora de culcare.

Nu te îngrijora că pierzi ore de somn

Îngrijorările referitoare la pierderea orelor de somn te pot menţine treaz în timpul nopţii, deoarece ideea se joacă cu mintea ta şi te face să te gândeşti continuu la faptul că nu poţi să dormi. Poţi accepta pur şi simplu ideea că există zile în an în care pierzi din orele de somn sau în care nu poţi dormi şi astfel vei scăpa de griji, având un somn mai bun.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase