Home » D:News » Cu doar o plută construită din sticle de plastic, pompierii parcurg 700 de kilometri

Cu doar o plută construită din sticle de plastic, pompierii parcurg 700 de kilometri

Cu doar o plută construită din sticle de plastic, pompierii parcurg 700 de kilometri
Publicat: 03.04.2019
Opt pompieri din Harghita au pornit într-o călătorie inedită, pe o distanţă de peste 700 km, pe o plută improvizată, construită din circa 3.000 de sticle din plastic. Călătoria se va termina peste două săptămâni, la Szeged, în Ungaria, salvatorii dorind să atragă atenţia asupra poluării.
Conform reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cei opt pompieri din Harghita au plecat în călătorie pe o distanţă de peste 700 de kilometri, cu o plută improvizată, construită din aproximativ 3.000 de sticle de plastic. Expediţia salvatorilor pe râul Mureş se va termina peste două săptămâni, când vor ajunge în locul în care Mureşul se varsă în Tisa, în Szeged, Ungaria, scrie Mediafax.
 
Cei opt salvatori din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni sunt la a doua expediţie de acest fel, după ce, anul trecut, au vâslit pe râul Olt de la izvoare şi până la vărsare.
 
De această dată, pompierii au pornit pe râul Mureş, s-au îmbarcat în localitatea Remetea, după ce, în prealabil, au fost la Izvorul Mureşului, de unde au luat câteva sticle cu apă pură de izvor, pe care le vor dărui colegilor pompieri din Szeged (Ungaria).
 
„Pompierii şi-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte poluarea mediului înconjurător şi de aceea şi-au construit plutele, utilizând în jur de 3.000 de sticle din plastic. Comunitatea din municipiul Gheorgheni a ajutat la colectarea acestora, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce priveşte reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană. Respectul faţă de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generaţiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor şi reciclarea corespunzătoare a deşeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor”, arată reprezentanţii IGSU.
 
Pompierii care au plecat în expediţie sunt mr. Gavril Coşarcă, plt.adj.şef Casian Alexandru-Adamache, plt.maj. Szabo Zoltan, plt.maj. Claudiu Urzică, plt.maj. Czirjak Csaba, plt.adj. Dan-Marian Cantea, plt.maj. Liviu-Vasile Platon şi plt.maj. Mircea Adrian.
 
Mureşul este un râu transfrontalier între România şi Ungaria şi este cel mai mare afluent al Tisei şi are o lungime de 789 km, din care 761 km pe teritoriul României. Râul se varsă în Tisa, la Szeged. El izvorăşte din Masivul Hăşmaşul Mare şi traversează judeţele Harghita, Mureş, Alba, Hunedoara, Arad şi Timiş.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase