Home » D:News » Ce greşeli se fac frecvent şi ce metode de tratament există în cazul sinuzitei

Ce greşeli se fac frecvent şi ce metode de tratament există în cazul sinuzitei

Ce greşeli se fac frecvent şi ce metode de tratament există în cazul sinuzitei
Publicat: 12.04.2019
Aerul intră prin nas în sinusuri, acesta este plin de germeni (virusuri, bacterii) care infectează mucoasa nazală şi sinusală, drept urmare mucoasă se va congestiona şi va exterioriza o secreţie care la debut va fi serioasă, catarală, transparentă (suprainfecţie virală), dar în câteva zile această secreţie se va transforma în una vâscoasă, alb-gălbuie, galben-verde datorită suprainfectării cu bacterii aerobe şi anaerobe.

Astfel, sinuzita, de fapt rinosinuzita, adică inflamarea mucoasei nazale şi sinuzale, se va manifesta în primul rând prin apariţia unei secreţii la nivelul nasului care se va exterioriza în afara lui sau în interior şi se vor prelinge pe peretele posterior al faringelui prin urmare vom simţi ca un nod, jenă în gât. Pe lângă acest simptom sinuzita se va mai manifesta şi cu nas înfundat, durere moderată facială la nivelul ariilor de proiecţie a sinusurilor, mici sângerări nazale, dureri în gât şi uneori febră.

Cum se tratează sinuzita

Acestea sunt simptomele clinice şi semnele clinice pe care le poţi vizualiza la un examen clinic ORL care pot apărea într-o sinuzită, dar diagnosticul cert de sinuzită nu se poate pune doar pe anamneză şi examenul clinic ORL, ci şi pe investigaţii paraclinice. Acestea sunt: endoscopia nazală sau fibroscopia nazală, radiografia sinusală, computer tomograf de sinusuri paranazale, RMN sinusuri paranazale. Computerul tomograf este cel mai relevant în a pune diagnosticul cert al unei sinuzite acute sau cronice, al localizării infecţiei intrasinusale şi al modificărilor mucoasei. Astfel el va determina clar în ce stadiu este (acut sau cronic) sinuzita, unde este localizată, cât de extinsă este, dacă este afectat doar un sinus sau toate şi dacă este doar lichid sau s-a îngroşat mucoasa şi s-au format şi formaţiuni polipoidale în interior, cel mai probabil pe fond alergic.

Citeşte continuarea pe CSÎD.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase