Home » D:News » Motivul pentru care un film despre fostul basist The Rolling Stones a fost retras

Motivul pentru care un film despre fostul basist The Rolling Stones a fost retras

Motivul pentru care un film despre fostul basist The Rolling Stones a fost retras
Publicat: 10.04.2019
Organizatorii Festivalului de documentare din Sheffield, Marea Britanie, au anulat proiecţia în premieră a unui film despre Bill Wyman, fostul basist al trupei The Rolling Stones, după ce au apărut critici legate de relaţia muzicianului cu o minoră în anii 1980, relatează bbc.com, citat de Mediafax.

Documentarul, intitulat „The Quiet One” şi programat în luna iunie, urma să fie însoţit de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu artistul şi regizorul Oliver Murray.

Decizia de a retrage producţia din festival a venit după o serie de critici apărute în mediul online. Acestea au fost legate de relaţia lui Wyman cu Mandy Smith, care a început în 1984, pe vremea când tânăra avea 13 ani, iar muzicianul, 47 de ani. Cei doi s-au căsătorit în 1989, când tânăra avea 18 ani, dar au divorţat după doi ani.

Legătura amoroasă dintre cei doi a ajuns în vizorul poliţiei britanice, care a luat în considerare posibilitatea de a-l pune sub acuzare pe artist. În cele din urmă, însă, poliţiştii au renunţat la idee.

Reprezentanţii Festivalului din Sheffield au răspuns criticilor pe pagina lor de pe reţeaua de socializare online Facebook. „Vă mulţumim pentru că ne-aţi semnalat problema. Reclamaţia a fost trimisă managerilor noştri, care o tratează cu cea mai mare seriozitate”, se arată într-un comunicat.

Ulterior, organizatorii au confirmat că documentarul a fost retras din programul festivalului.

„The Quiet One” este un documentar despre activitatea basistului Bill Wyman ca unul dintre membrii fondatori ai trupei The Rolling Stones. Deşi proiecţia în Festivalul din Sheffield a fost anulată, documentarul va avea premiera la Festivalul Tribeca din New York, SUA, pe 2 mai.

În 2013, muzicianul britanic a declarat că s-a oferit să fie chestionat de poliţie în legătură cu acţiunile sale, în contextul scandalurilor sexuale izbucnite la acea vreme, dar că ofiţerii l-au refuzat. „Am mers la poliţie şi m-am dus la procuror, căruia i-am spus «Vrei să discuţi cu mine? Vrei să mă anchetezi sau să faci ceva similar?» şi am primit un mesaj înapoi – «Nu»”, afirmase el. „Am fost deschis în totalitate faţă de subiect”, a adăugat muzicianul.

Bill Wyman a fost basistul formaţiei britanice The Rolling Stones între anii 1962 şi 1992. El a cântat cu foştii săi colegi la spectacolele susţinute de aceştia pe O2 Arena la Londra în 2012, cu ocazia celebrării a 50 de ani de existenţă ai trupei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase