Home » D:News » Alertă meteo emisă pentru toată ţara, până săptămâna viitoare

Alertă meteo emisă pentru toată ţara, până săptămâna viitoare

Alertă meteo emisă pentru toată ţara, până săptămâna viitoare
Publicat: 11.04.2019
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de ploi moderate cantitativ şi averse, însoţite de descărcări electrice, care vizează toate regiunile ţării până luni, la ora 10.00.

Meteorologii avertizează că va ploua temporar în toate regiunile şi vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul şi sud-estul ţării.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură.

Cantităţile de apă vor depăşi local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia şi zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

 

Şi în Bucureşti plouă până luni

ANM a emis şi o prognoză specială pentru Capitală, avertizând că va ploua moderat până luni şi că se vor înregistra şi furtuni.

Meteorologii avertizează că, până luni, la ora 10.00, vor fi intervale de timp în care va ploua în Bucureşti, temporar moderat cantitativ.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pot fi însoţite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare, iar temperaturile maxime vor fi de 13-18 grade, iar cele minime de 6-9 grade Celsius. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase