Home » D:News » Caz extrem de rar şi înfricoşător: ce s-a întâmplat cu ochiul unui bărbat după ce a fost lovit cu o coardă elastică

Caz extrem de rar şi înfricoşător: ce s-a întâmplat cu ochiul unui bărbat după ce a fost lovit cu o coardă elastică

Publicat: 12.04.2019
Bărbatul în vârstă de 48 de ani din Taiwan a mers la o clinică oftalmologică după ce a fost lovit în ochi cu o coardă elastică, conform unui nou raport publicat pe 10 aprilie în The New England Journal of Medicine.

Analizele au arătat că omul avea o pleoapa de la ochiul stâng afectată şi o pupilă distorsionată. Vederea în ochi era de doar 20/200, limita de „orb legal” în SUA, scrie Live Science.

Irisul era detaşat de la „poziţia de ora 9 la poziţia de ora 3” şi „s-a încovoiat în jos”, au scris specialiştii.

Bărbatul a spus doctorilor că a încercat să lege câteva obiecte de o motocicletă folosind o coardă elastică, iar aceasta s-a desprins şi l-a lovit în ochi. Când a ajuns la clinică, a acuzat dureri şi vedere înceţoşată.

A fost diagnosticat cu iridodializă traumatică, un tip de rană la ochi care are loc în urma unei lovituri la iris, care îl face să se detaşeze de structura circulară din spatele ei.

Captură foto Youtube/Health & Fitness

Ochiul este „o structură complicată, delicată şi fragilă”, a precizat Andrew Iwach, purtător de cuvânt de la American Academy of Ophthalmology (AAO) şi oftalmolog în San Francisco, care nu a fost implicat în caz. „Când cineva loveşte faţa ochiului, irisul poate fi desprins de peretele ochiului, ducând la iridodializă”, a adăugat Iwach.

În acest caz, irisul pare să se fi prăbuşit, desprinzându-se de sus şi a venit în jos din cauza gravitaţiei. Dar iridodializa poate lua mult forme în funcţie de unghiul rănii şi în funcţie de modul în care unda de şoc se transmite la ochi.

Astfel de răni pot avea numeroase efecte grave, inclusiv hemoragie în ochi, desprinderea retinei sau cataractă traumatică.

În acest caz, bărbatul nu a avut semne de alte probleme, dar va trebui monitorizat pentru tot restul vieţii, pentru că pot apărea probleme chiar şi după câţiva ani.

Omul a fost operat pentru repoziţionarea irisului, în urma căreia vederea s-a îmbunătăţit. După un an, irisul bărbatului a rămas ataşat având doar o mică deformaţie şi fără semne de apariţie a glaucomului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce ne apar pungile sub ochi?

Au fost creaţi în laborator ”mini-ochi” ce pot arăta cum se dezvoltă percepţia culorilor

Analizele ADN ale unor rămăşiţe umane vechi de 6.500 de ani scot la iveală informaţii preţioase despre valurile de migraţie ale oamenilor cu ochi albaştri

Simţi că ţi-a intrat ceva în ochi? Senzaţia care poate ascunde o afecţiune serioasă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase