Home » D:News » O companie românească donează 1 milion de euro pentru restaurarea Notre-Dame

O companie românească donează 1 milion de euro pentru restaurarea Notre-Dame

O companie românească donează 1 milion de euro pentru restaurarea Notre-Dame
Publicat: 17.04.2019
Compania de software UiPath, unicorn cu origini româneşti (companie evaluată la peste 1 miliard de dolari), va dona un milion de euro pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, a anunţat, Daniel Dines, unul dintre fondatori.

„UiPath datorează multe Franţei şi culturii franceze. Este timpul să întoarcem favoarea Franţei. În numele companiei UiPath, vreau să donez un milion de euro pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame”, a spus Daniel Dines, marţi, la evenimentul tehnologic „UiPath Together”, care a avut loc la Paris, potrivit unei postări a companiei de pe LinkedIn, relatează Mediafax.

Înfiinţată la Bucureşti, acum patru ani, UiPath este specializată în dezvoltarea şi vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office, iar în prezent este evaluată la peste 3 miliarde de dolari.

Companii de retail, grupuri de construcţii, fundaţii franceze şi oameni de afaceri au anunţat donaţii cu o valoare cumulată de aproximativ 800 de milioane de euro pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, care a fost distrusă parţial de un incendiu, declanşat luni.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis să reconstruiască monumentul gotic, cu o vechime de peste 850 de ani, astfel că a cerut donaţii şi a promis că va apela la cele mai apreciate persoane din lume pentru reconstrucţie şi restaurare.

Drept răspuns, la începutul zilei de marţi, Francois-Henri Pinault, preşedintele şi directorul executive Kering, proprietarul Gucci, şi tatăl său, Francois Pinault, au anunţat o donaţie de 100 de milioane de euro din partea companiei de investiţii Artemis. Câteva minute mai târziu, principalii lor rivali, familia Arnault, a răspuns printr-o donaţie de 200 de milioane de euro plus resursele de arhitectură şi de proiectare ale conglomeratului lor de modă, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, care deţine Luis Vuitton.

Donaţiile Pinault şi Arnault au declanşat un val de donaţii din partea companiilor şi persoanelor fizice. Grupul francez de lux şi cosmetice L’Oreal, împreună cu familia Bettencourt Meyers şi Fundaţia Bettencourt Schueller au promis o donaţie de 200 de milioane de euro, iar Vinci le-a cerut companiilor de construcţii din Franţa să îşi unească forţele pentru a restaura celebra catedrală din Paris, formând o echipă care adună multiple competenţe de la nivelul acestei industrii din Franţa.

Grupul de construcţii a susţinut că Fundaţia du Patrimoine ar putea să fie liderului acestei iniţiative pentru a începe să se lucreze şi pentru a fu restaurată catedrala cât mai curând posibil. De asemenea, grupul de construcţii rival, Bouygues, a anunţat, că este gata să se alăture unei asemenea uniuni de competenţe pentru restaurarea catedralei. CEO-ul Bouygues, Martin Bouygues, şi fratele său, Olivier, au declarat că vor dona împreună 10 milioane de euro pentru fondul de reparaţii al catedralei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase