Home » D:News » Scafandrul britanic care a salvat băieţii blocaţi în peştera din Thailanda, CAPTIV 24 de ore sub pământ

Scafandrul britanic care a salvat băieţii blocaţi în peştera din Thailanda, CAPTIV 24 de ore sub pământ

Scafandrul britanic care a salvat băieţii blocaţi în peştera din Thailanda, CAPTIV 24 de ore sub pământ
Publicat: 21.04.2019
Un scafandru din Marea Britanie care a ajutat la operaţiunea de salvare a echipei de fotbal, prinse într-o peşteră din Thailanda, a rămas blocat într-un tunel inundat în Statele Unite. Scafandrul a petrecut peste 24 de ore sub pământ, transmite The Guardian.

Josh Bratchley nu s-a mai întors la suprafaţă cu restul echipei sale, după ce aceştia au ieşit din peştera Jackson County, Tennesse, SUA,  marţi după amiază. După numeroase încercări de salvare, colegii lui au alertat serviciile de urgenţă miercuri dimineaţă, transmite The Guardian, citat de Mediafax.

Scafandrii experţi din Arkansas şi Florida au fost aduşi la faţa locului, iar operaţiunea a început miercuri seara. Autorităţile spun că scafandrul a fost scos cu succes o oră mai târziu.

„Era treaz, alert şi conştient”, declară Derek Woolbright, unul dintre salvatori, în cadrul unei conferinţe de presă. „Singura lui rugăminte atunci când a ajuns la suprafaţă a fost să-i aducem nişte pizza”, adaugă Woolbright.

Bratchley a fost evaluat de paramedici la faţa locului, aceştia concluzionând că starea lui este stabilă. Acesta a refuzat orice tratament sau transport la un spital. Scafandrul a fost lăudat pentru calmul său de către locotenentul Brian Krebs, din cadrul serviciilor de urgenţă Chattanooga Hamilton County.

„Chiar a jucat un mare rol în salvarea sa. Tot ce s-a întâmplat a fost datorită stării lui mentale excelente. Este sănătos şi bine”, afirmă Krebs.

„Aş fi putut să ajung la el mai repede, dar mă uitam după un cadavru în fiecare colţ”, spune Edd Sorenson, unul dintre scafandrii salvatori. „Este o peşteră foarte adâncă şi periculoasă. Când l-am găsit, am fost şocaţi să-l vedem atât de calm. Pur şi simplu, ne-a mulţumit şi ne-a întrebat cine suntem”, adaugă Sorenson.

Continuarea în Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase