Home » D:News » Prietenie neobişnuită între un motan şi o oaie

Prietenie neobişnuită între un motan şi o oaie

Publicat: 22.04.2019
O prietenie neobişnuită s-a legat între o oaie şi un motan, care sunt pacienţi la Spitalul Animalelor Orfane din Galaţi. Oaia a ajuns la spital sfâşiată de câini, iar după ce a fost operată de medicii veterinari şi a stat cu perfuzii, motanul a supravegheat-o permanent, potrivit Mediafax.

Cele două animale s-au împrietenit la Spitalul Animalelor Orfane din Galaţi şi vor rămâne în adăpostul de la marginea oraşului.

Relaţia dintre oaia muşcată de câini, Suzica, şi motanul poreclit „Indianul” i-a uimit pe veterinari. În perioada în care oaia a stat în perfuzii, pisica a stat lângă ea, a păzit-o, s-a urcat pe spatele ei şi i-a oferit alinare.

Credit foto: Petru Mazilu/ Mediafax Foto

„El este motanul terapeut din clinică, adoră animalele care sunt internate. Cu oaia s-a înţeles foarte bine din prima zi, a stat cu ea în camera în care a făcut perfuzii, a fost alături de ea”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului Animalelor Orfane din Galaţi, Lilu David.

Deoarece oaia este un pacient neobişnuit, veterinarii au fost nevoiţi să înveţe de pe Youtube cum se mulge şi i-au amenajat un culcuş şi o iesle cu paie şi lucernă. Relaţia dintre cele două animale nu a avut de suferit nici după ce la adăpost a ajuns şi mielul fătat recent de oaia muşcată de câini. Mielul a fost căutat de îngrijitorii adăpostului la stână, iar ciobanul a acceptat să-l cedeze pentru a ajunge lângă mama sa.

Credit foto: Petru Mazilu/ Mediafax Foto

„Mai mult ca sigur ea ar fi fost sacrificată de Paşte, iar faptul că a fost muşcată de câini, practic, a salvat-o. A ajuns la Spitalul Animalelor Orfane cu răni, însă veterinarii au făcut-o bine. Ne-a impresionat foarte mult prietenia dintre oaie şi motanul terapeut. Este ceva incredibil. A fost cu peripeţii, cei de la spital au fost nevoiţi să caute pe Youtube modul în care se mulge o oaie. Suferea după puiul ei, aşă că am dus-o din nou la stână. L-a căutat, l-a găsit şi i-am adus pe amândoi la spital. Ciobanul a fost înţelegător şi, prin urmare, îi mulţumim”, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, administratorul Adăpostului Ajutaţi-l pe Lăbuş, Corina Grigore.

Credit foto: Petru Mazilu/ Mediafax Foto

După ce va fi externată, oaia împreună cu mielul vor rămâne la adăpostul animalelor fără stăpân şi va împărţi un ţarc cu caprele Laly şi Bebeluşa. Reprezentanţii unităţii spun că prin preajmă se va afla şi motanul Indianul care este liber să circule prin tot adăpostul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase