Home » D:News » Decizie în legătură cu participarea la Oscar a filmelor platformei Netflix

Decizie în legătură cu participarea la Oscar a filmelor platformei Netflix

Decizie în legătură cu participarea la Oscar a filmelor platformei Netflix
Publicat: 25.04.2019
Membrii Academiei de film americane au decis că filmele produse de platforma online Netflix vor fi în continuare eligibile pentru a concura la premiile Oscar, relatează nme.com.

Anunţul a fost făcut ca urmare a unei întruniri a membrilor Academiei de film americane, care a avut ca scop stabilirea regulilor de desfăşurare pentru cea de-a 92-a ediţie a premiilor Oscar, potrivit Mediafax.

Aceştia au decis să nu modifice criteriul de eligibilitate potrivit căruia o peliculă poate fi nominalizată dacă a fost difuzată timp de cel puţin o săptămână într-un cinematograf din Los Angeles. Regula este respectată de gigantul de streaming.

Decizia vine în contextul în care producţia „Roma”, de Alfonso Cuaron, realizată de celebra platformă americană, a câştigat trei premii Oscar la gala din acest an. Numeroşi critici au considerat, însă, că Netflix subminează viitorul cinematografelor. Cel mai celebru dintre aceştia, regizorul Steven Spielberg, a susţinut că filmele produse de celebra platformă ar trebui să concureze la premiile Emmy, destinate producţiilor de televiziune.

În ciuda criticilor acerbe, Spielberg nu a fost prezent la cea mai recentă şedinţă a membrilor Academiei de film, iar condiţiile de eligibilitate nu au fost schimbate.

Reuniunea a dus şi la modificarea numelui categoriei destinate filmelor într-o limbă străină alta decât engleza, care va fi cunoscută sub titulatura „cel mai bun lungmetraj internaţional”. „Am observat că noţiunea de «străin» a devenit depăşită în rândul comunităţii cinematografice globale”, au afirmat Larry Karaszewski şi Diane Weyermann, şefii comitetului care se ocupă de această categorie. „Suntem de părere că titlul de «cel mai bun lungmetraj internaţional» reprezintă mai bine această categorie şi promovează o viziune pozitivă şi vastă asupra producţiei cinematografice şi ilustrează arta filmului ca o experienţă universală”, au continuat aceştia.

Cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020.

Marele câştigător al ediţiei de anul acesta a premiilor Oscar a fost lungmetrajul „Green Book”, de Peter Farrelly, desemnat cel mai bun film.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase