Home » D:News » Ce fac românii de Paşte?

Ce fac românii de Paşte?

Ce fac românii de Paşte?
Publicat: 28.04.2019
83% dintre români petrec sărbătorile pascale acasă, în familie, tot atâţia spunând că merg la biserică în noaptea de Înviere, arată un studiu, citat de Mediafax.

Studiul a fost realizat de Reveal Marketing Research în perioada 8-19 aprilie 2019 pe un eşantion reprezentativ naţional, cu persoane de peste 18 ani, de 1.001 persoane. Marja de eroare este de ± 3,1%.

Un sfert dintre cei cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani spun că anul acesta de Paşte vor merge în vizită la rude sau prieteni, iar cei cu studii superioare vor face o călătorie în ţară, într-o măsură de două ori mai mare comparativ cu cei cu studii primare şi medii.

Câţi români ţin post cu ocazia sărbătorilor pascale? Două din 10 femei ţin post în Săptămâna Mare, faţă de 14% bărbaţi. Oricum, 1 din 2 români declară că nu obişnuiesc să ţină post.

Deşi la nivel de total populaţie, numai 8% spun că ţin tot postul, în rândul celor cu studii primare, 22% declară că ţin postul dinaintea Paştelui în întregime.

Cui vor face cadouri de Paşte? 8 din 10 români intenţionează să facă daruri cu ocazia sărbătorilor pascale. Oricum, femeile (81%) sunt mai darnice decât bărbaţii (76%). Primii cărora românii au declarat că ar face cadouri de Paşte sunt soţul/soţia sau partenerul/partenera, menţionate într-o mai mare măsura de către bărbaţi (73%) decât de către femei (62%). Femeile în schimb, ar oferi daruri de Paşte părinţilor (56%) într-o mai mare măsură decât bărbaţii (47%).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase