Home » D:News » Motivul pentru care capitala Indoneziei nu va mai fi Jakarta

Motivul pentru care capitala Indoneziei nu va mai fi Jakarta

Motivul pentru care capitala Indoneziei nu va mai fi Jakarta
Publicat: 02.05.2019
Joko Widodo, preşedintele în funcţie al Indoneziei, a anunţat că Guvernul intenţionează să mute capitala ţării într-un alt oraş, deoarece actuala capitală, Jakarta, este supraaglomerată, informează agenţia Tass, citând presa locală.

„Jakarta nu reuşeşte să îndeplinească cu succes două sarcini, să fie centrul politic şi financiar al ţării”, a declarat preşedintele, potrivit cotidianului Kompas, citat de Mediafax.

În acest sens, liderul de la Jakarta a afirmat că sunt necesare măsuri similare luate de alte ţări, care au decis să mute capitala pentru a rezolva problema supraaglomerării.

„Cred că vom atinge acest obiectiv, dar necesită o planificare atentă”, a afirmat Widodo, subliniind nevoia de a alege locul potrivit pentru o nouă capitală.

Joko, care potrivit sondajelor după ieşirea la urne, a câştigat scrutinul prezidenţial indonezian, ce a avut loc pe 17 aprilie, a promis în timpul campaniei electorale că va lua măsuri pentru a stimula mai uniform dezvoltarea economică şi în afara insulei Java, unde se află capitala ţării.

Potrivit cotidianului Kompas, Guvernul indonezian analizează trei potenţiale locaţii pentru noua capitală: Palangkaraya din provincia Kalimantanul Central, Tanah Bumbu Regency din Kalimantanul de Sud şi Penajam din Kalimantanul de Est.

Jakarta, care are peste 10 milioane de locuitori, se confruntă cu probleme grave în ceea ce priveşte infrastructura, fiind unul din cele mai aglomerate oraşe din Asia. Totodată, potrivit unui raport al companiei Inrix, Jakarta este al 12-lea cel mai poluat oraş din lume.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase