Home » D:News » Lucrătorii sexuali, nemulţumiţi de un serial Netflix

Lucrătorii sexuali, nemulţumiţi de un serial Netflix

Lucrătorii sexuali, nemulţumiţi de un serial Netflix
Publicat: 03.05.2019
Lucrătorii sexuali sunt nemulţumiţi de modul în care Netflix le reflectă activitatea în noul serial difuzat pe platformă, „Bonding”, construit în jurul unei femei care oferă servicii de dominatrix, arată revista Rolling Stone, citată de Mediafax.

Nemulţumirea celor care oferă servicii sexuale în realitatea a pornit de la faptul că platforma Twitter găzduieşte un cont oficial verificat al personajului principal din serial, Stăpâna May. În plus, comentatorii consideră că serialul „Bonding” promovează o imagine deformată şi nocivă pentru profesia lor. De altfel, cei mai mulţi lucrători sexuali nu au conturi verificate pe reţeaua socială, politica promovată de marile companii online evitând să ofere statut oficial celor care activează în industria sexuală.

Serialul spune povestea unei tinere, Tiff (interpretată de Zoe Levin) care îl angajează pe Pete (jucat de Brendan Scannell) pentru a-i fi bodyguard şi asistent în activitatea ei de dominatrix. Creatorul seriei Rightor Doyle a construit povestea pornind de la propriile sale experienţe în calitate de asistent al unei bune prietene care obişnuia să lucreze în domeniu.

„Sigur că nu este o descriere exactă, ca şi serialele cu doctori sau poliţişti. Acest serial îşi propune doar să fie ceva nostim”, arată coordonatoarea unui castel BDSM, „problema este că facem parte din comunităţi care se confruntă cu multe tragedii şi opresiune iar climatul politic de astăzi ne face să fim foarte sensibili atunci când suntem înfăţişaţi în moduri inexacte pentru ceea ce trăiesc de fapt lucrătorii sexuali”.

Printre elementele criticate se numără faptul că în camera în care lucrează personajul principal este un covor pufos pe podea, lucru calificat ca riscant din punctul de vedere al salubrităţii pentru cei care solicită serviciile unei dominatrix dar şi trecerea superficială peste negocierea limitelor dintre dominatrix şi client.

Cu toate că serialul îşi propune să depăşească stereotipurile, mulţi comentatori au reproşat tocmai faptul că personajul este construit pe baza clişeelor care consideră că un lucrător sexual ar fi fost victima unui abuz sexual în trecut ori că ar avea probleme emoţionale.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase