Home » D:News » Femeie arestată în Polonia din cauza unor afişe cu Fecioara Maria cu halou curcubeu

Femeie arestată în Polonia din cauza unor afişe cu Fecioara Maria cu halou curcubeu

Femeie arestată în Polonia din cauza unor afişe cu Fecioara Maria cu halou curcubeu
Publicat: 08.05.2019
O femeie a fost arestată într-un oraş din Polonia după apariţia în mai multe locuri a unor afişe cu Fecioara Maria având halou curcubeu şi a fost pusă sub acuzare pentru profanarea unei imagini religioase, arată The Guardian.

Ministrul de Interne polonez a descris imaginea, pentru care s-a folosit o variantă a Fecioarei Maria cunoscută ca „Madona neagră din Częstochowa”, ca „barbarism cultural”. potrivit Mediafax.

Curcubeul este unul dintre simbolurile comunităţii LGBT (lesbiene, bisexuali, gay, transsexuali, n.r.).

Femeia în vârstă de 51 de ani a fost arestată pentru lezarea sentimentelor religioase, după ce afişele au fost lipite în locuri din oraşul Płock din centrul Poloniei.

Aceasta revenise dintr-o călătorie în străinătate când poliţia a efectuat o percheziţie la domiciliul ei, unde a găsit câteva zeci de exemplare ale afişului.

„Madona neagră din Częstochowa” este o icoană bizantină păstrată în mănăstirea din Jasna Góra, inclusă în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Codul penal polonez pedepseşte lezarea sentimentelor religioase. Dacă va fi găsită vinovată, femeia poate să primească o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

Ministrul polonez de Interne, Joachim Brudziński, a afirmat că „poveştile despre libertate şi toleranţă nu dau nimănui dreptul să lezeze sentimentele credincioşilor”.

Partidul de guvernământ din Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), încearcă să îşi mobilizeze electoratul pentru alegerile europene vorbind despre ameninţarea la care este supusă ţara în faţa valorilor occidentale.

„Avem de-a face cu un atac direct asupra familiei şi copiilor – sexualizarea copiilor, toată mişcarea LBGT, genurile”, a spus liderul PiS, Jarosław Kaczyński, „toate acestea sunt lucruri importate, dar astăzi ne ameninţă identitatea, naţiunea, perpetuarea ei şi, prin aceasta, statul polonez”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase