Home » D:News » Dragon, nava spaţială dezvoltată de către Space X, ataşată de Staţia Spaţială Internaţională cu ajutorul unui braţ robotic gigant – VIDEO

Dragon, nava spaţială dezvoltată de către Space X, ataşată de Staţia Spaţială Internaţională cu ajutorul unui braţ robotic gigant – VIDEO

Dragon, nava spaţială dezvoltată de către Space X, ataşată de Staţia Spaţială Internaţională cu ajutorul unui  braţ robotic gigant – VIDEO
Publicat: 07.05.2019
Echipajul de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a efectuat cu succes procedura de andocare a navetei Dragon, construită de către SpaceX.

Echipajul de astronauţi de pe Spaţia Spaţială Internaţională a efectuat cu succes manevrele de andocare a navetei spaţiale Dragon, lansată în urmă cu trei zile de către SpaceX din Florida, consemnează CNN.

Astronauţii au folosit un braţ robotic gigant, aflat la bordul SSI pentru a prinde naveta spaţială la bordul căreia se află aproximativ 2500 de kilograme de instrumente ştiinţifice, provizii şi echipamente necesare funcţionării staţiei. 

 

În luna martie a acestui an, SpaceX, compania fondată de către Elon Musk, a realizat o serie de teste ale capsulei Crew Dragon pentru a stabili dacă aceasta poate fi folosită şi pentru transportul echipajelor umane în spaţiu. 

În timpul altor teste, efectuate în 20 aprilie, a avut loc un incident misterios, existând supoziţia că o capsulă Crew Dragon ar fi explodat.

Nasa a contractat SpaceX pentru transporturi de marfă către Staţia Spaţială Internaţională începând cu anul 2012.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

SpaceX a lansat cu succes primul test de zbor al capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională – UPDATE

SpaceX pregăteşte lansarea primului test de zbor comercial cu echipaj. Misiunea va fi ”extrem de intensă”

Explorarea spaţială a intrat într-o nouă eră! NASA a inventat o nouă tehnică simplă, dar eficientă de navigare

Au trecut 18 ani de când Staţia Spaţială MIR, a ruşilor, s-a prăbuşit în flăcări în ocean – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase