Home » D:News » Ţara în care nu ai voie să bârfeşti. Care este pedeapsa

Ţara în care nu ai voie să bârfeşti. Care este pedeapsa

Ţara în care nu ai voie să bârfeşti. Care este pedeapsa
Publicat: 18.05.2019
Autorităţile din Binalonan, un mic oraş din Filipine, la 200 de kilometri de oraşul Manila, au interzis bârfitul cu scopul de a preveni răspândirea informaţiilor neadevărate.

Dacă răspândeşti zvonuri sau bârfeşti în Binalonan ai putea fi condamnat la muncă în folosul comunităţii – strânsul gunoaielor de pe străzi. Legea are scopul de a-i determina pe localnici să îşi asume responsabilitatea pentru tot ceea ce spun şi pentru informaţiile pe care le răspândesc, potrivit Gândul.

La prima abatere, persoana respectivă riscă o amendă de aproximativ 4 dolari şi trei ore de curăţat străzile de gunoaie, însă dacă cineva are mai multe abateri de acest fel riscă o amendă de până la 20 de dolari şi opt ore de lucru în folosul comunităţii.

Legea nu specifică în mod clar ce se încadrează în categoria „bârfelor”, însă primarul oraşului a oferit câteva exemple: zvonuri legate de relaţiile dintre membrii comunităţii sau situaţia lor financiară.

Se pare că legea a fost adoptată în cel mai prielnic moment cu putinţă, ţinând cont că în curând va începe vara, perioada anului cea mai propice pentru răspândirea zvonurilor şi a bârfelor.

„E o pierdere de timp. Ai crede că oamenii au ceva mai bun de făcut. Interzicerea bârfitului este modul în care ne îmbunătăţim viaţa în oraşul nostru”, a declarat primarul oraşului, Ramon Guico, potrivit publicaţiei Oddity Central.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase