Home » D:News » SpaceX a amânat lansarea sateliţilor Starlink

SpaceX a amânat lansarea sateliţilor Starlink

Autor: Adrian Popovici 05.18.2019
SpaceX a amânat lansarea sateliţilor Starlink
Lansarea lotului inţial de staliţi Starlink a fost amânată din cauza condiţiilor meteo nefavoarbile de la Cape Caneveral.
Programul Starlink presupune lansarea în spaţiu a unei constelaţii de sateliţi artificiali în orbita joasă a planetei. Lansarea care a fost a amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile trebuie să transporte în spaţiu un lot de 60 de sateliţi.
 
Lansarea inţială a fost programată pentru data de 15 mai, locul de unde urma să fie exectutată lansarea fiind stabilit la Cape Canevral. În acea seară a avut loc prima amânare a lansării cauzată de creşterea în intensitate arafalelor de vânt, notează Reuters.
 
Echipa care se ocupa de lansare a amânat lansarea pentru o zi mai târziu, în 16 mai. Iar conform unor mesaje de pe conturile de socializare ale SpaceX, condiţiile meteo nu ar fi trebuit să reprezinte un impediment.
 
Câteva ore mai târziu de la mesajul de pe reţelele sociale, SpaceX a anunţat că lansarea nu va mai avea loc. În acelaşi comunicat, compania a anunţat că o nouă fereastră de lansare se va deschide săptămâna viitoare şi că inginerii companiei vor folosi timpul până la lansare pentru a actualiza programarea sateliţilor şi pentru a rula noi verificări ale integrităţii rachetei.
 

Citeşte şi:

Sateliţii Starlink, pe care vrea să îi lanseze SpaceX, ar putea fi un pericol pentru planetă

Misiune îndeplinită pentru SpaceX: capsula Crew Dragon a ajuns cu succes înapoi pe Pământ

O rachetă din benzile desenate cu Tin Tin ar putea duce omenirea pe Marte

O veste rea de la NASA: landerul InSight al NASA de pe Marte întâmpină probleme