Home » D:News » Condamnat la închisoare pentru că le-a dat nume ”ilegale”câinilor săi

Condamnat la închisoare pentru că le-a dat nume ”ilegale”câinilor săi

Condamnat la închisoare pentru că le-a dat nume ”ilegale”câinilor săi
Publicat: 21.05.2019
Un bărbat din China a fost arestat recent şi condamnat la 10 zile de închisoare după ce le-ar fi dat nume „ilegale” câinilor săi, acestea referindu-se la oficiali din guvernul chinez, relatează BBC.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost arestat de poliţişti s[pt[m\na trecută, după ce a dezvăluit pe reţeaua de socializare din China, WeChat, că şi-a numit cei doi căini Chengguan şi Xieguan. Primul nume se referă la oficiali care se ocupă cu investigarea crimelor, în timp ce al doilea nume descrie funcţionari publici. Bărbatul spune că nu a ştiut că cele două nume sunt ilegale şi că totul a fost o glumă, dar poliţiştii nu au avut „simţul umorului” în acest caz. Autorităţile au declanşat o investigaţie, potrivit Mediafax.

Un poliţist a declarat pentru Beijing News că bărbatul a fost foarte „provocator” pe social media, iar ultima sa faptă a cauzat „pagube imense” pentru autorităţile din oraş, acestea spunând că sentimentele lor au fost „lezate”.

„Nu cunosc legea, nu ştiam că este ilegal”, explică bărbatul. Acesta fost arestat şi condamnat la 10 zile de închisoare în oraşul Xiangyang, informează BBC.

Ştiri despre acest caz au uimit internauţii, iar în timp ce unii sunt de părere că bărbatul „şi-a meritat soarta”, alţi utilizatori de social media declară că sunt şocaţi de sentinţa primită de bărbat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase