Home » D:News » Legea care permite ca morţii să fie transformaţi în îngrăşământ. Ce speră iniţiatorii

Legea care permite ca morţii să fie transformaţi în îngrăşământ. Ce speră iniţiatorii

Legea care permite ca morţii să fie transformaţi în îngrăşământ. Ce speră iniţiatorii
Publicat: 03.06.2019
Corpurile celor decedaţi pot fi transformate de acum încolo în îngrăşământ, potrivit unei noi legi în statul american Washington. Potrivit autorităţilor, aceasta poate fi alternativă la incinerare sau înmormântare.

Procesul este bazat pe o tehnică deja folosită de fermieri de ani de zile, ei transformând corpurile animalelor decedate în îngrăşământ după ce le amestecau cu bucăţi de lemn şi paie de fân. Acesta implică aplicarea unor greutăţi asupra corpului şi o tratare termică. Specialiştii vor mai pune peste rămăşiţele umane apă şi chimicale, conform autorităţilor americane. Legea va intra în vigoare în luna mai a anului viitor, scrie Metro, citat de Mediafax.

Conform noii legi, doar companiile cu licenţe speciale se vor ocupa de transformarea corpurilor în îngrăşământ. Rămăşiţele pământeşti ale unui om poat produce aproximativ două roabe de îngrăşământ.

Washington a devenit primul stat din SUA care a legalizat această procedură, cunoscută drept ”reducţia organică naturală”. Rudele celor decedaţi pot păstra îngrăşământul rezultat pentru a-l arunca pe un câmp sau pentru a-l folosi la plantarea legumelor sau copacilor.

Totodată, în SUA mai există deja mai multe cimitire care oferă ”înmormântări eco”, morţii fiind îngropaţi în coşciuguri biodegradabile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase