Home » D:News » Autopilotul dezvoltat de Tesla, un pericol pentru traficul rutier

Autopilotul dezvoltat de Tesla, un pericol pentru traficul rutier

Autopilotul dezvoltat de Tesla, un pericol pentru traficul rutier
Publicat: 24.05.2019
Un raport dat publicului de către Consumer Reports relevă că autopilotul dezvoltat de Tesla poate reprezenta un pericol pentru traficul rutier.
Un raport oferit publicităţii de către organizaţia non-profit Consumer Reports relevă că autopilotul dezvoltat de către Tesla este mult mai puţin competent decât oamenii şi că poate fi sursa unui pericol real pentru ceilalţi participanţi la trafic, notează Futurism.
 
„Nu pare a reacţiona la semnalele luminoase, nu poate anticipa ce vor face ceilalţi şoferi şi, ca urmare, ca şofer trebuie să anticipezi mereu ce ar putea face autopilotul”, explică Jake Fisher, directorul departamentului de teste auto al Consumer Reports.
 
Tesla s-a aflat într-o poziţie foarte complicată atunci când a fost vorba de a-şi promova produsul. Pe de o parte, au promis o tehnologie inovativă şi de încredere în ceea ce privşte maşinile care se conduc singure, pe de altă parte au fost puşi în situaţia de a explica că „autopilotul” pe care l-au dezvoltat nu echivalează cu „autonom”.
 
Consumer Reports nu s-a declarat deloc mulţumit de rezultatele testelor efectuate. Comunicatul dat publicităţii precizează că autopilotul Tesla se angaja în depăşiri periculoase, nu respecta distanţa regulamentară dintre maşini şi, uneori, chiar a încălcat dispoziţiile legale.
 

Citeşte şi:

Şoferii care folosesc funcţia Autopilot pe Tesla sunt implicaţi în mai puţine accidente

Maşinile care se conduc singure sunt mai aproape de realitate

Un oraş european este cucerit de automobilele fără şofer: 100 de maşini care se conduc singure vor rula pe străzi (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase