Home » D:News » Scrisorile de dragoste trimise de Leonard Cohen femeii care l-a inspirat pentru ”So Long, Marianne”

Scrisorile de dragoste trimise de Leonard Cohen femeii care l-a inspirat pentru ”So Long, Marianne”

Scrisorile de dragoste trimise de Leonard Cohen femeii care l-a inspirat pentru ”So Long, Marianne”
Publicat: 24.05.2019
O serie de scrisori trimise de Leonard Cohen femeii care a inspirat piesa celebră "'So Long, Marianne" vor fi scoase la licitaţie în luna iunie, la doi ani de la moartea ambilor protagonişti ai poveştii de dragoste, anunţă Reuters.

Nu mai puţin de 50 de scrisori trimise de Cohen către Marianne Ihlen de-a lungul relaţiei lor din anii ’60 vor fi scoase la vânzare de casa de licitaţii Christie’s din New York,, potrivit Mediafax.

Scrisorile surprind şi momentul în care Cohen se transforma dintr-un poet în curs de afirmare într-un cântăreţ celebru si sunt puse în vânzare de familia lui Ihlen.

Cohen şi femeia de origine norvegiană s-au cunoscut pe insula grecească Hydra în 1960. Marianne a fost muza câtorva dintre cele mai cunoscute piese ale lui Cohen, printre care se numără “Bird on a Wire”, “Hey, That’s No Way to Say Goodbye” şi melodia înregistrată în 1967, “So Long, Marianne.”

Ihlen a murit de leucemie la Oslo în iulie 2016, la vârsta de 81 de ani. Cohen i-a adresat o scrisoare chiar înainte ca Marianne să moară, scrisoare care inculde cuvintele “Dragoste fără sfârşit, ne vedem mai încolo”.

Cohen, afectat el însuşi de leucemie, a murit în noiembrie 2016, la 82 de ani.

Scrisorile puse în vânzare sunt ştampilate la oficii poştale din Hydra, Montreal, Londra, New York şi Tel Aviv, şi continuă de-a lungul anilor ’70, mult după ce relaţia lor se încheiase.

Într-o scrisoare din decembrie 1965, cântăreţul întreabă: “A mai rămas ceva din flacără?”

În 1967, cântăreţul scria despre primul său recital important: “Am cântat la New York pentru prima dată ieri noapte la un concert de binefacere. Toţi cântăreţii de care ai auzit vreodată au fost acolo. Judy Collins m-a prezentat în faţa unui public de peste 3000 de persoane”.

Scrisorile vor fi puse în vânzare separat la preţuri cuprinse între 300 şi 12.000 de dolari fiecare. Licitaţia este programată în perioada 5-13 iunie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase