Home » D:News » ”Aladdin”, 200 de milioane de dolari după premieră iar ”Endgame” se apropie de ”Avatar”

”Aladdin”, 200 de milioane de dolari după premieră iar ”Endgame” se apropie de ”Avatar”

”Aladdin”, 200 de milioane de dolari după premieră iar ”Endgame” se apropie de ”Avatar”
Publicat: 28.05.2019
Pelicula ”Aladdin” debutează cu încasări de 200 de milioane de dolari încasaţi în toată lumea, iar ”Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” continuă urmărirea liderului absolut de încasări din toate timpurile, ”Avatar”, anunţă Variety.

Potrivit cifrelor raportate de cinematografele din spaţiul nord-american după weekend, noua producţie Disney, care combină actorii reali şi animaţia, ”Aladdin”, a debutat pe ecrane cu încasări de 86.1 milioane de dolari adunate pe continent.

Suma se adaugă celor 121 de milioane de dolari adunaţi la nivel mondial de filmul cu Mena Massoud în rolul Aladdin şi Naomi Scott ca Jasmine, iar Will Smith în rolul duhului. Pelicula nu a fost primită prea bine de critica de specialitate, dar spectatorii s-au arătat convinşi de fantezia britanicului Guy Ritchie, regizorul filmului. De altfel acestea sunt cele mai mari încasări pe care le-a avut vreodată un film al său, cel mai aproape fiind succesul din 2009, ”Sherlock Holmes” care abia a strâns 62,3 milioane în primul final de săptămână petrecut pe ecrane, arată Variety.

Pe a doua poziţie a încasărilor s-a plasat ”John Wick: Chapter 3 – Parabellum/John Wick 3: Război total” cu încasări 24,3 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada. După numai două săptămâni pe ecrane, noua peliculă de acţiune se laudă cu un total de 181,5 milioane de dolari, mai mult decât suma de 171,5 milioane de dolari adunată de ”John Wick 2” în toată perioada petrecută în cinematografe.

”Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” a mai strâns 16,8 milioane de dolari doar de pe teritoriul american şi a ajuns la un total de 2,67 de miliarde de dolari, din ce în ce mai aproape de recordul pentru cele mai mari încasări din lume, deţinut în continuare de ”Avatar”, cu 2,78 de miliarde de dolari.

Cea de-a cincea peliculă din clasamentul weekendului nord-american este ”Pokemon: Detective Pikachu” cu 13,3 milioane de dolari.

Clasamentul încasărilor de weekend în spaţiul nord-american continuă cu drama de groază ”Brightburn/ Focviu” (7,5 milioane de dolari), comedia cu adolescente ”Booksmart – Examen de (i)maturitate” (6,5 milioane), ”A Dog’s Journey/ Câinele, adevăratul meu prieten 2” (4 milioane de dolari), ”The Hustle/ Ticăloasele” (3,8 milioane), ”The Intruder” (2,2 milioane) şi comedia ”Long Shot/ N-ai şanse, frate!”(cu 1,5 milioane de dolari).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase