Home » D:News » Ploi torenţiale, vijelii şi posibil grindină în Capitală vineri, când vine Papa Francisc

Ploi torenţiale, vijelii şi posibil grindină în Capitală vineri, când vine Papa Francisc

Publicat: 29.05.2019
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o prognoză specială pentru Capitală, meteorologii avertizând că joi şi vineri, când este aşteptat să sosească în Bucureşti Papa Francisc, se vor înregistra ploi torenţiale, vijelii şi posibil grindină.

Meteorologii transmit că miercuri vremea va fi caldă, iar în cursul serii şi la începutul nopţilor probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice – intensificări ale vântului, posibil vijelie, descărcări electrice şi averse, va fi în creştere.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 16 grade Celsius.

Joi şi vineri însă, avertizează meteorologii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi posibil grindină.

Temperaturile maxime vor fi de 29, respectiv 26 de grade Celsius, iar cele minime de 15-17 grade Celsius.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc.

Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcţia Bucureşti – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30. După primirea oficială de la aeroport, Papa merge la Palatul Prezidenţial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita la preşedintele României şi întâlnirea cu premierul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autorităţile, reprezentanţii societăţii civile şi membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întrevederea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în faţa căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase