Home » D:News » Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Gustare energizantă, fără aditivi, din mazăre şi cânepă, inventată de studenţi şi profesori din Galaţi

Publicat: 03.06.2019
O echipă de profesori şi studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o gustare fără aditivi pentru sportivi şi alte persoane active. Produsul sută la sută vegetal va reprezenta România la concursul european de inovaţie în alimentaţie, „Ecotrophelia”.

Studenţii din Galaţi vor reprezenta şi anul acesta România la concursul european „Ecotrophelia”, care va avea loc în Germania, la începutul lunii octombrie.

Echipa „HEMPIRE TEAM”, cu produsul HEMP Mini-Meal, pregătit în laboratoarele Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a obţinut premiul I la competiţia naţională.

Profesorii şi studenţii care au inventat produsul spun că au obţinut o gustare pentru persoanele active. Aceasta se serveşte între mese, este energizantă şi nu are în compoziţie aditivi. În plus, este uşor de transportat şi foarte gustoasă, spun inventatorii gustării.

„Produsul nostru este o gustare. Este format dintr-o pastă tartinabilă vegetală din piure de mazăre şi cânepă, dar în compoziţie sunt şi alte legume, pentru gust. Nu am folosit aditivi, este un produs sută la sută vegetal. Se consumă pe un biscuit făcut tot de noi din făină integrală de grâu şi cânepă. Este o gustare între mese, pentru sportivi, pentru oamenii activi. Produsele sunt ambalate în cutiuţe uşor de transportat în poşetă, în genţi. Gustarea are 500 de kilocalorii şi asigură aproximativ un sfert din necesarul zilnic al unei persoane active. Este o gustare comodă, sănătoasă, plină de proteine, naturală şi foarte gustoasă, este un produs complet. Pentru cei activi înlocuieşte ciocolata, produsele de patiserie pline de grăsimi şi aditivi, energizantele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniela Istrate, unul dintre coordonatorii proiectului.

Produsul HEMP Mini-Meal a fost realizat de profesorii coordonatori Eugenia Pricop, Octavian Baston şi Daniela Istrate şi de studenţii Laureana Odajiu, Alina Gabriela Bogdan şi Gabriela Dănoiu.

Studenţii care au lucrat luni de zile la acest proiect spun că produsul a fost testat de prieteni şi de membri ai familiei, care s-au declarat încântaţi de gust.

„Ideea este a tuturor, a studenţilor şi a coordonatorilor. Ne-am propus să facem o gustare naturală, uşor de transportat şi cu gust foarte bun. Produsul se adresează persoanelor active şi a fost realizat în două luni şi jumătate. Îl recomand oricând, oricui. Prietenii şi familia au gustat deja şi au fost surprinşi pentru că este un produs foarte bun, chiar este gustos”, a spus Alina Gabriela Bogdan.

Anul trecut, studenţii din Galaţi au reuşit să câştige premiul cel mare al concursului „Ecotrophelia” 2018 de la Paris, cu o îngheţată bio, fără lactoză şi hipocalorică, realizată integral din zer.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase