Home » D:News » Protest cu nuduri faţă de cenzura Facebook şi Instagram

Protest cu nuduri faţă de cenzura Facebook şi Instagram

Protest cu nuduri faţă de cenzura Facebook şi Instagram
Publicat: 04.06.2019
Aproximativ o sută de persoane s-au dezbrăcat la un eveniment organizat la New York, în semn de protest faţă de politicile de cenzurare a imaginilor cu nuduri artistice pe reţelele de socializare online Facebook şi Instagram, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Protestul a avut loc duminică, în faţa staţiei de metrou Astor Place din Manhattan, New York, şi a fost coordonat de controversatul artist fotograf Spencer Tunick, în colaborare cu Coaliţia Naţională împotriva Cenzurii (National Coalition Against Censorship), cunoscută şi ca #WeTheNipple (NoiMamelonul).

Participanţii la protest s-au lungit pe sol, ţinând în mâini fotografii cu mameloane, proprii sau „donate”. Artişti precum Andres Serrano, Paul Mpagi Sepuya, realizatorul Bravo TV Andy Cohen şi toboşarul Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, s-au numărat printre vedetele care au donat fotografii cu propriile mameloane.

Protestul a fost organizat după ce Facebook şi Instagram au interzis fotografiile cu nuduri, inclusiv nuditatea artistică. Ambele reţele de socializare online permit doar picturi şi sculpturi reprezentând nuduri.

Astfel, mulţi artişti care abordează tema nudurilor sunt împiedicaţi să îşi promoveze creaţiile pe reţelele de socializare online.

Artistul american Spencer Tunick, în vârstă de 52 de ani, este cunoscut pentru şedinţele foto nud „în masă” şi a organizat astfel de instalaţii artistice în diferite zone de pe glob.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase