Home » D:News » Trump: Eliberarea Europei în cel de-al Doilea Război Mondial a pecetluit legătura SUA – Marea Britanie

Trump: Eliberarea Europei în cel de-al Doilea Război Mondial a pecetluit legătura SUA – Marea Britanie

Trump: Eliberarea Europei în cel de-al Doilea Război Mondial a pecetluit legătura SUA – Marea Britanie
Publicat: 05.06.2019
Eliberarea a milioane de oameni aflaţi sub jugul tiraniei în cursul celui de-al Doilea Război Mondial a "pecetluit pentru eternitate" legătura între Statele Unite şi Marea Britanie, a declarat preşedintele SUA, Donald Trump, la un dineu privat organizat la Palatul Buckingham, potrivit Casei Albe.

Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că cele două naţiuni împărtăşesc valori comune care le vor unii şi în viitor, inclusiv libertate, suveranitate, autodeterminare, stat de drept.

„În numele tuturor americanilor, închin un pahar pentru prietenia veşnică a popoarelor noastre, vitalitatea naţiunilor noastre şi pentru domnia lungă, preţuită şi cu adevărat remarcabilă a Majestăţii Sale, Regina. Mulţumesc”, a adăugat Trump, potrivit Mediafax.

La rândul său, regina Elizabeth a II-a Marii Britanii a vorbit despre securitate şi legătura între cele două naţiuni.

„În această seară (luni n.red.), sărbătorim o alianţă care a ajutat la asigurarea siguranţei şi prosperităţii ambelor popoare timp de zeci de ani şi care cred că va dăinui mulţi ani de acum încolo”, a spus regina.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Prima doamnă, Melania Trump, au fost primiţi luni de regina Elizabeth, la Palatul Buckingham, în prima zi a vizitei de stat în Marea Britanie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase