Home » D:News » Consumul de steroizi asociat cu infertilitatea la bărbaţi

Consumul de steroizi asociat cu infertilitatea la bărbaţi

Consumul de steroizi asociat cu infertilitatea la bărbaţi
Publicat: 23.06.2019
Steroizii anabolizanţi mimează efectul testosteronului, hormon masculin, în corp şi sunt folosiţi pentru creşterea masei musculare.

Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între dificultatea bărbaţilor de a face copii şi eforturile pe care le depun pentru a arăta bine şi pentru a fi mai atractivi. Foarte mulţi bărbaţi care îşi doresc un corp definit apelează la steroizi, iar pentru un păr cât mai des şi bogat, la pastile care luptă împotriva calviţiei. Ce nu ştiu, de fapt, este că aceştia sunt şi factori care afectează fertilitatea, dând astfel bătăi de cap cuplurilor care încearcă să aducă pe lume un copil.

Într-un interviu pentru BBC, Dr James Mossman, om de ştiinţă al Universităţii Brown din Statele Unite susţine că băbaţii care vin să-şi facă testele de fertilitate sunt foarte lucraţi şi definiţi.

”Încearcă să arate cât mai mari, cât mai evoluaţi, dar de fapt, ei în urma ejaculării nu au deloc spermatozoizi”, povesteşte specialistul.

Steroizii anabolizanţi păcălesc glanda pituitară a creierului, care reacţionează prin oprirea producţiei a doi hormoni importanţi (FSH- Hormonul foliculostimulant şi LH- Hormonul luteinizant), care declanşează producţia de spermatozoizi.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase