Home » D:News » Condiţie medicală rară: o femeie produce lapte prin vulvă

Condiţie medicală rară: o femeie produce lapte prin vulvă

Condiţie medicală rară: o femeie produce lapte prin vulvă
Publicat: 14.06.2019
La patru zile după ce a născut, o australiancă a început să secrete lapte prin vulvă.

Sarcina poate cauza o mulţime de transformări neobişnuite în corpul unei femei, de acest lucru s-a convins o femeie din Australia care la patru zile după naştere a început să secrete lapte prin vulvă, notează Live Science.

Femeia de 29 de ani care dăduse naştere celui de al doilea copil acuza dureri în zona genitală. Atunci când medicii au venit să o consulte, ei au descoperit o umflătură în acea zonă şi au presupus că dezvoltase un abces. Analizele ulterioare au dovedit că în realitate medicii se aflau în faţa unui caz mult mai rar.

Femeia le explicase medicilor că la patru zile după ce a născut a observat unele umflături în zona genitală şi a observat că de acolo era eliberat un fluid alb. Ea le-a mai spus că a observat umflături în aceeaşi zonă şi după prima naştere prin care a trecut.

Medicii au suspectat că este vorba de un caz de ţesut mamar ectopic, mai exact, celule care în mod obişnuit se regăsesc în zona sânilor au fost descoperite în zona genitală. Investigaţile cu ultrasunete au confirmat această teorie. Aparent, cea de a doua naştere a activat ţesutul mamar pentru a produce lapte.

Aproximativ între 1 şi 5% dintre nou-născute au ţesut mamar ectopic, însă cazul femeii din Australia reprezintă un caz particular chiar şi în acest context.

Deoarece ţesutul ectopic are un risc crescut de a dezvolta tumori, medicii i-au recomandat femeii să apeleze la chirurgie pentru a îndepărta ţesutul mamar străin din zona genitală.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase