Home » D:News » O femeie a salvat un urs pe cale de dispariţie, crezând că e un câine – VIDEO

O femeie a salvat un urs pe cale de dispariţie, crezând că e un câine – VIDEO

O femeie a salvat un urs pe cale de dispariţie, crezând că e un câine – VIDEO
Publicat: 17.06.2019
O femeie de 27 de ani a fost prinsă crescând un urs (dintr-o specia aflată pe cale de dispariţie) în apartamentul ei din Kuala Lumpur iar explicaţia pe care a oferit-o autorităţilor a fost că atunci când l-a găsit credea că este un câine.

Pe 6 iunie, rezidenţii din Sentrio Suites Condominium din Kuala Lumpur, Malaezia, au fost şocaţi de mormăiturile care păreau a fi ale unei bestii sălbatice, sunete care se auzeau de la etajele superioare, potrivit Gândul.

La început, majoritatea dintre locatari credeau că cineva încerca să facă o farsă punându-şi un costum de urs şi făcând sunete animalice, dar, ulterior, unul dintre rezidenţii care avea apartamentul sub cel în care se afla ursul a făcut un videoclip şi a confirmat că este un animal adevărat. Imediat după aceea autorităţile au fost contactate.

„Unul dintre vecini a chemat autorităţile. Credeau că e o farsă, dar au venit destul de repede”, a posta unul dintre rezidenţi pe Facebook.

Când poliţiştii şi experţii în animale sălbatice au ajuns la apartament, au constatat că ursul era singur, încuiat înăuntru, în timp ce proprietara plecase în oraşul natal pe timpul sărbătorilor.

Din fericire, cineva a reuşit să o contacteze şi aceasta s-a întors în grabă să explice situaţia. Se pare că nu avea de gând să păstreze animalul pentru prea mult timp, ci doar până se va întrema pentru a fi pregătit să fie preluat de o grădină zoologică.

„De fapt, l-am găsit pe marginea drumului, într-o stare proastă, în timpul nopţii”, a declarat Zarith Sofia, proprietara apartamentului, adăugând faptul că de îndată ce a observat că este un urs, s-a hotărât să îl îngrijească până îşi revine şi apoi să îl ducă la o grădină zoologică.

„Îmi făceam griji să îl trimit pe Bruno la zoo (când era bolnav) pentru că acolo animalele par aşa slabe. Ştiu că ursul nu poate fi dresat, nu poate fi ţinut drept un animal de companie. Voiam doar să îl salvez, nu aveam nicio intenţie să îl exploatez”, a adăugat aceasta.

Totuşi, poliţia a confirmat că Zarith a încălcat legea privind animalele sălbatice, relatează Oddity Central. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase