Home » D:News » NASA vrea să trimită o misiune pentru a studia asteroidul Psyche

NASA vrea să trimită o misiune pentru a studia asteroidul Psyche

NASA vrea să trimită o misiune pentru a studia asteroidul Psyche
Credit foto: NASA
Publicat: 18.06.2019
Asteroidul Psyche are un miez compus din fier şi nichel, precum Terra, o situaţie particulară în comparaţie cu alţi asteroizi.

Misiunea spaţială a NASA care va fi trimisă pentru a studia astroidul Psyche a intrat în faza C. Mai exact, în această fază, planurile misiunii vor fi atent analizate şi va începe construcţie sondei care va fi trimisă în spaţiu, conform Fox News.

„Odată cu tranziţia în această nouă fază a misiunii, suntem cu un pas mai aproape de a descoperi secretele lui Psyche, asteroidul metalic gigant”, a declarat Lindy Elkins-Tanton, ofical al NASA.

Psyche face parte din centura de asteroizi a sistemului nostru solar şi orbitează în jurul Soarelui pe o traiectorie plasată între Marte şi Jupiter. Observaţiile astronomilor arată că acest asteroid are o masă echivalentă cu 0,03% din masa Lunii, ceea ce face din acest asteroid cel de al unsprezecelea cel mai mare asteroid din sistemul nostru solar.

Motivul principal pentru care agenţia spaţială nord-americană a decis acestă misiune este compoziţia neobişnuită a miezului acestui asteroid. Astfel, de regulă, asteroizii din sistemul nostru solar sunt formaţi din roci şi gheaţă. Psyche, însă, este format în mare măsură din fier şi nichel, ceea ce îl face asemănător cu miezul propriei noastre planete.

„Oamenii de ştiinţă se întreabă dacă Psyche ar putea fi miezul din fier-nichel al unei planete timpurii, cu o mărime asemănătoare a planetei Marte, care şi-a pierdut straturile de rocă ca urmare a ciocnirilor violente care au avut loc cu multe miliarde de ani în urmă”, au scris oficialii NASA într-o declaraţie.

Dacă evoluţia acestui proiect merge aşa cum a fost plănuit, atunci în anul 2022 sonda va fi lansată şi va ajunge lângă Psyche în anul 2026.

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase