Prima pagină D:News

Explozia unei rafinării din Philadelphia a fost atât de mare încât a fost surpinsă de camerele cu infraroşu ale unui satelit

Adrian Popovici 06.25.2019 | ● Vizualizări: 1142
Credit foto: Pixabay     + zoom
Galerie foto (1)

Explozia unei rafinării din statul american Philadelphia a fost atât de puternică şi de fierbinte încât a putut fi detectată de către camerele infraroşu ale unui satelit.

Un satelit pentru monitorizarea vremii, aparţinând Serviciului Naţional de Meteorologie al Statelor Unite ale Americii (National Weather Service), a detectat cu ajutorul camerelor infraroşii explozia care a vut loc la o rafinărie de ţiţei din statul Philadelphia, notează Live Science.

Conform rapoartelor primite de la faţa locului, explozia a avut loc în data de 21 iunie, la ora locală 4:22 a.m. Informaţiile despre rafinărie arată că aceasta este cea mai mare facilitate de acest tip de pe costa de est a Americii, având o capacitate de aproximativ 335.000 barili de petrol.

Explozia care a putut fi văzută de camerele satelitului s-a soldat cu cinici persoane care au suferit răni minore. Explozia iniţială, cea detectată de către satelit, a fost urmată de alte trei explozii mai mici şi un incendiu. Oficialii companiei au ajuns la concluzia că incendiul a fost alimentat de către propan, un subproduct al rafinării ţiţeiului.

William Churchil, meteorolog al serviciului american de meteorologie, a distribuit imaginile termice ale exploziei folosind unul din conturile sale de pe reţelele sociale, precizând că acestea au fost surpinse de către GOES (Geostationary Operational Environmental Satellite), un sistem de sateliţi folosit pentru a calcula evoluţia vremii.

Citeşte şi:

Tag-uri: explozie | rafinare | satelit