Home » D:News » Termometrele din Franţa, date peste cap. Record de temperatură

Termometrele din Franţa, date peste cap. Record de temperatură

Termometrele din Franţa, date peste cap. Record de temperatură
Publicat: 29.06.2019
Franţa se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe fondul valului de căldură care a cuprins Europa în ultimele zile, un nou record de temperatură de 44,3 grade s-a înregistrat în oraşul Carpentras, din sudul ţării, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Serviciul Naţional de Meteorologie din Franţa a anunţat că noul record de temperatură, înregistrat vineri, la ora locală 13:48, rămâne provizoriu întrucât temperaturile ar putea să crească.

Recordul actual în Franţa este de 44.1C, măsurat în timpul unui val de căldură în 2003, care a ucis mii de oameni.

Ca răspuns, serviciul naţional de meteorogie al Franţei a emis un avertisment de avertizare roşie, fără precedent, pentru patru regiuni din sud.

Celelalte regiuni ale ţării se află sub cod portocaliu de caniculă.

Şcolile au fost închise, iar autorităţile verifică persoanele vulnerabile, a declarat primarul Étienne Baudu.

Valul de caniculă s-a produs în nordul Europei, după ce presiunea atmosferică ridicată a atras aerul fierbinte din nordul Africii, Portugalia şi Spania, a dus la creşterea temperaturilor şi a unidităţii. Aerul extrem de fierbinte care a cuprins Europa vine din Sahara.

În oraşul Valladolid din nordul Spaniei, un bărbat de 93 de ani s-a prăbuşit şi a murit din cauza căldurii, a anunţat poliţia. Într-un orăşel din apropiere de Cordoba, un adolescent de 17 ani a murit după ce a sărit într-o piscină pentru a se răcori, au anunţat autorităţile regionale.

În Franţa, un băiat a fost rănit grav după ce a fost lovit de un jet de apă provenit de la un hidrant folosit la incendii. Aproximativ 4.000 de şcoli au fost închise sau au funcţionat cu un program redus pentru a ajuta părinţii care lucrează.

În zona centrală a Parisului, Ile de France, mai mult de jumătate dintre autoturisme au primit interdicţia de a mai circula, întrucât căldura sufocantă măreşte nivelul de poluare a aerului. Oraşele Lyon, Strasbourg şi Marsilia au limitat, de asemenea, traficul.

Temperaturile neobişnuit de ridicate sunt estimate să dureze până la începutul săptămânii viitoare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase