Home » D:News » Efectele negative ale fumatului: Îţi poate afecta şi ochii

Efectele negative ale fumatului: Îţi poate afecta şi ochii

Efectele negative ale fumatului: Îţi poate afecta şi ochii
Publicat: 21.07.2019
Doar 1 din 5 oameni recunosc faptul că fumatul poate conduce la orbire, potrivit unui studiu făcut de AOP (Asociaţia Optometriştilor din Marea Britanie).

Fumătorii sunt predispuşi la orbire de două ori mai mult decât cei care nu fac asta. Asta din cauza faptului că tutunul poate cauza sau agrava anumite afecţiuni ale ochilor.

Cum îţi poate afecta fumatul vedere

Fumul de ţigară conţine toxine chimice care îţi pot irita şi afecta ochii.

De exemplu, metale grele, precum plumbul şi cuprul,  se pot aduna la nivelul umorii ochiului şi pot provoca cataractă.

De asemenea, fumatul poate agrava afecţiunile ochiului provocate de diabet prin afectarea vaselor de sânge de la nivelul retinei.

Fumătorii sunt de 3 ori mai predispuşi la dezvoltarea unei probleme corelate cu îmbătrânirea – degenerescenţă maculară – cu alte cuvinte, pierderea abilităţii de a vedea detaliile.

Îngrijorător este faptul că un fumător este de 16 ori mai predispus să dezvolte neuropatie oculară faţă de un nefumător. Neuropatia oculară înseamnă pierderea bruscă a vederii din cauza întreruperii alimentării cu sânge la nivelul ochiului, un blocaj.

Un sondaj făcut pe 2006 adulţi a arătatv că 18% sunt conştienţi de efectul negativ al fumatului asupra vederii, iar 76% sunt conştienţi că tutunul poate provoca cancer.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase