Home » D:News » Tapiserie cu rezumatul ”Game of Thrones”, lungă de 90 de metri, realizată la Belfast

Tapiserie cu rezumatul ”Game of Thrones”, lungă de 90 de metri, realizată la Belfast

Tapiserie cu rezumatul ”Game of Thrones”, lungă de 90 de metri, realizată la Belfast
Publicat: 22.07.2019
O tapiserie cu o lungime de 90 de metri care prezintă un rezumat al celor opt sezoane ale serialului de televiziune de succes "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" este realizată de artiştii de la un muzeu din Belfast, Irlanda de Nord, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

O tapiserie cu o lungime de 90 de metri care prezintă un rezumat al celor opt sezoane ale serialului de televiziune de succes „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” este realizată de artiştii de la un muzeu din Belfast, Irlanda de Nord, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

Secţiunile tapiseriei reprezentând primele şapte sezoane au fost deja finalizate. După ce şi cea de-a opta secţiune va fi brodată, din luna septembrie, lucrarea de artă va fi expusă în Franţa, alături de mai celebra Tapiserie din Bayeux, lungă de 70 de metri, al cărei stil îl imită şi care prezintă cucerirea normandă a Angliei, din secolul al 11-lea.

„O tapiserie este, înainte de toate, o excelentă modalitate de narare”, a explicat Valerie Wilson, de la Muzeele naţionale din Irlanda de Nord.

„Lungimea tapiseriei permite poveştii să se desfăşoare. Este, deci, suportul ideal pentru a prezenta povestea proiectului ‘Game of Thrones'”, a mai spus aceasta.

Tapiseria a fost creată majoritar mecanic, dar finisajele au fost realizate de 30 de artişti specializaţi în broderie. A rezultat o lucrare de artă atât de realistă încât reprezentanţii muzeului nu recomandă ca aceasta să fie văzută de minori.

Artiştii au semnat contracte de confidenţialitate, la fel ca actorii din distribuţia serialului.

La muzeul nord-irlandez, vizitatorii pot deja să vadă primele şapte secţiuni ale broderiei.

Ultimul episod al serialului de televiziune „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, produs de HBO, a fost difuzat în luna mai.

Încă de la lansare, „Urzeala tronurilor” a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. „Game of Thrones” a primit foarte multe premii de la lansare, inclusiv 47 de Primetime Emmy, un Glob de Aur, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R.R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor” are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din „Urzeala tronurilor”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase