Home » D:News » O statuie a Melaniei Trump provoacă controverse. Este sau nu o ştrumpfiţă? VIDEO

O statuie a Melaniei Trump provoacă controverse. Este sau nu o ştrumpfiţă? VIDEO

O statuie a Melaniei Trump provoacă controverse. Este sau nu o ştrumpfiţă? VIDEO
Publicat: 09.07.2019
O statuie a primei doamne a SUA, Melania Trump, dezvelită în oraşul său natal din Slovenia a stârnit controverse, unii localnici fiind de părere că aceasta seamănă cu o "ştrumpfiţă", însă artistul autor a declarat că a vrut să provoace un dialog despre situaţia politică din America, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Sculptura artistului american Brad Downey a fost realizată din trunchiul unui copac, cu drujba, cu ajutorul artizanului Ales Zupevc şi a fost plasată în oraşul Sevnica, unde s-a născut Melania Trump.

Sculptura o arată pe aceasta înbrăcată într-o haină albastră şi cu una dintre mâini, semănând mai degrabă cu o bâtă, arătând spre cer.

Unii localnici spun despre sculptură că este o „ruşine” şi că arată ca o „ştrumpfiţă” şi că „nu seamănă deloc cu Melania”. Alţii spun că artistul a mers prea departe şi că „Melania este un erou sloven, care a reuşit să ajungă la cel mai înalt nivel în SUA”.

Downey a declarat pentru agenţia de presă Reuters că a dorit să provoace astfel „un dialog” despre situaţia politică din SUA.

Artistul are deschisă o expoziţie la Ljubljana, capitala Sloveniei, până la finalul lunii august. Reprezentanţii galeriei din Ljubljana au sugerat, într-o broşură, că statuia ar putea fi „o farsă”.

Sevnica a devenit o atracţie turistică de când Donald Trump, soţul Melaniei Trump, a fost ales preşedintele SUA, în 2016.

Localnicii au profitat de acest lucru pentru a lansa o serie de produse asociate cu numele Trump, precum papuci, prăjituri şi burgeri cu „păr ciufulit” din brânză, aluzie la coafura preşedintelui american.

Melania, în vârstă de 49 de ani, şi Donald Trump, în vârstă de 73 de ani, sunt căsătoriţi din 2005 şi au împreună un fiu, Barron, născut în 2006.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase