Home » D:News » Un astronom amator a reuşit să surpindă un avion secret al NASA

Un astronom amator a reuşit să surpindă un avion secret al NASA

Un astronom amator a reuşit să surpindă un avion secret al NASA
Publicat: 11.07.2019
Avionul secret X-37B, numit Vehiculul de Teste Orbitale, e o versiune la scară a navetelor lansate de NASA.

Ralf Vanderberg este un astronom olandez care se ocupă cu observarea traiectoriilor pe care sateliţii le urmează. De curând, el a reuşit să zărească ceva destul de rar şi uimitor. Mai exact, el a reuşit să observe Vehiculul de Teste Orbitale al NASA, Orbital Test Vehicle, notează Futurism.

Vehiculul de Teste Orbitale sau X-37B, aşa cum este el clasificat, este un avion folosit pentru zborul spaţial şi, conform rapoartelor, seamănă cu o versiune la scară a navetelor spaţiale folosite de către NASA. Astronomul olandez a observat avionul care a fost lansat cu ajutorul rachetei SpaceX Falcon9 în anul 2017.

„Este un obiect foarte mic, chiar şi la distanţa de 300 de kilometri, aşa că nivelul de detalii este destul de scăzut”, a declarat Ralf Vanderberg. „Am putut identifica partea frontală a avionului şi o parte din coadă”, a mai adăugat acesta.

Proiectul X-37 a început în 1999 sub supravegherea NASA, dar, în 2004, a fost decisă trecerea acestuia sub administrarea Departamentului Apărării. Diferite surse raportează că escadronul forţelor aeriene al SUA, care se ocupă de această misiune, este de asemenea implicat în observarea obiectelor aflate în orbita înaltă a Terrei. În ciuda acestor detalii, nu se cunosc prea multe despre rolul acestei misiuni, autorităţile având grijă să nu dezvăluie prea multe informaţii.

Citeşte şi:

NASA va testa o navă spaţială revoluţionară: Cum arată prima ”farfurie zburătoare” creată de om – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase