Home » D:News » A furat un lemur de la o grădină zoologică pentru a-l face animalul său de companie. Ce pedeapsă riscă tânărul

A furat un lemur de la o grădină zoologică pentru a-l face animalul său de companie. Ce pedeapsă riscă tânărul

A furat un lemur de la o grădină zoologică pentru a-l face animalul său de companie. Ce pedeapsă riscă tânărul
Publicat: 23.07.2019
Un tânăr din statul american California şi-a recunoscut vina luni după ce a furat de la o grădină zoologică cel mai bătrân exemplar de lemur catta care trăieşte în captivitate în America de Nord.

Aquinas Kasbar, 19 ani, i-a mărturisit judecătorului că a intrat prin efracţie la grădina zoologică din Santa Ana într-o noapte pentru a-l fura pe Isaac, un lemurian de 32 de ani, scrie Desert Sun.

Adolescentul a abandonat animalul a doua zi într-o cutie de plastic, pe treptele unui hotel. Acesta a lăsat şi un mesaj în care era menţionat că lemurianul aparţinea unei grădini zoologice şi trebuia anunţată poliţiei.

Reprezentanţii grădinii zoologice au declarat că Isaac nu a avut de suferit în urma acestei aventuri şi că este într-o stare de sănătate bună.

Aquinas a fost prins de oamenii legii şi riscă o pedeapsă de un an de închisoare şi o amendă de 100.000 de dolari.

Lemurienii catta, faimoşi pentru coada lungă, cu dungi alb şi negru, figurează pe lista celor 25 de primate cele mai ameninţate cu dispariţia. În medie, aceştia trăiesc până la 20 sau 25 de ani.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase