Home » D:News » Cauze posibile ale deshidratării

Cauze posibile ale deshidratării

Cauze posibile ale deshidratării
Publicat: 04.08.2019
Organismul este alcătuit în proporţie de 60% de apă iar dacă şi 1,5% din cantitatea de apă este eliminată există riscul de deshidratare.

Efectele deshidratării se pot observa la nivelul stării de spirit, al energiei şi al funcţiilor cognitive, potrivit unei cercetări făcute de Universitatea din Conneticut, relatează Gândul!.

Diabetul

Persoanele care suferă de diabet – în special cele care nu ştiu asta – sunt supuse riscului de deshidratare. Când nivelul zahărului în sânge este ridicat, organismul încearcă să elimine excesul de glucoză prin urinare frecventă, spune doctorul Robert Kominiarek, din Ohio, Statele Unite ale Americii. Dacă eşti diabetic şi suferi de senzaţie acută de sete şi urinare frecventă, este recomandat să te adresezi medicului tău pentru a te ajuta la reglarea nivelului de zahăr în sânge.

Menstruaţia

Estrogenul şi progesteronul influenţează nivelul de hidratare al organismului, astfel încât atunci când o femeie este la menstruaţie este recomandat un consum mai mare de lichide.

Medicamente prescrise

Verifică lista de efecte adverse ale medicamentelor pe care le iei în mod frecvent. Multe dintre acestea acţionează şi drept diuretice ceea ce duce la urinare mai frecventă decât de obicei. În plus, orice medicament care are drept potenţiale efecte adverse diareea sau stări de vomă poate produce deshidratare. Deci este recomandat un consum mai mare de lichide.

Dietele sărace în carbohidraţi

Carbohidraţii sunt „stocaţi” în organism alături de fluide. Din această cauză, atunci când elimini carhohidraţi este eliminată şi o cantitate mare de fluide.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase