Home » D:News » Dr Ruxandra Dumitrescu: ”În familiile infertile, bărbaţii au o problemă în 40% din cazuri ”

Dr Ruxandra Dumitrescu: ”În familiile infertile, bărbaţii au o problemă în 40% din cazuri ”

Dr Ruxandra Dumitrescu: ”În familiile infertile, bărbaţii au o problemă în 40% din cazuri ”
Publicat: 27.07.2019
În cărţile medicale este specificat clar, primul pas în investigaţiile legate de fertilitatea în cuplu ar trebui făcute de bărbat. Mai exact, acesta trebuie să facă o spermogramă.

Cum se procedează în cazul în care o familie nu o poate avea copii?

Procedura este foarte simplă: ”Înainte de analiza pentru calitatea spermei, bărbatul trebuie să aibă repaos sexual 3, 5 zile” explică medicul ginecolog. Proba se recoltează la clinică. Recomandarea este ca spermograma să se facă în centre specializate in vitro.


„Spermograma este bine să se facă în centre specializate, dar categoric nu într-un spital mare, fără specializare de Fertilizare in vitro, întrucât pot apărea erori importante de interpretare a rezultatelor” explică dr. Ruxandra Dumitrescu. Medicul continuă ”Personal, am o mare încredere în rezultatul unor investigaţii efectuate într-o clinică  specializată în Fertilizare in vitro, pentru că spermograma este efectuată în laborator de aceiaşi medici care fac embrionii, deci ştiu să se uite cu alţi ochi la rezultat şi va fi o raportare corectă a testului, raportare conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase