Home » D:News » Investigaţii după lansarea eşuată a rachetei Vega care a distrus un satelit al Emiratelor Arabe Unite – VIDEO

Investigaţii după lansarea eşuată a rachetei Vega care a distrus un satelit al Emiratelor Arabe Unite – VIDEO

Investigaţii după lansarea eşuată a rachetei Vega care a distrus un satelit al Emiratelor Arabe Unite – VIDEO
Publicat: 13.07.2019
Racheta Vega care a fost lansată miercuri din Guyana Franceză a explodat şi a distrus cu ea un satelit al Emiratelor Arabe Unite.

Oficialii Agenţiei Spaţiale Europene au anunţat deschiderea unei anchete pentru determinarea cauzelor care au dus la eşecul lansării rachetei Vega, care ar fi trebuit să pună un satelit pe orbită pentru Emiratele Arabe Unite, notează Reuters.

Lansarea a avut loc miercuri, 10 iulie, la ora locală 10:53, folosind racheta de construcţie italiană Vega. Lansarea ar fi trebuit să pună pe orbită satelitul FalconEye1, care, dacă misiunea ar fi reuşit, ar fi fost folosit pentru supraveghere terestră. Estimările legate de pierderile provocare de acest eşec se numără la câteva sute de milioane de dolari.

La două minute de la momentul în care lansarea a fost declanşată, controlorii de zbor au observat că ascensiunea nu se desfăşoară aşa cum au plănuit, apărând probleme la scurt timp după ce a fost declanşată cea de a doua etapă. În ciuda eforturilor depuse pentru stabilizarea zborului, oficialii au trebuit să recunoască eşecul manevrelor efectuate.

Este prima dată când o rachetă Vega, sponsorizată de Agenţia Spaţială Europeană, şi care a fost proiectată pentru zborul în orbita joasă a planetei, a eşuat. În prealabil, acest tip de rachetă a mai fost folosit, cu succes, pentru alte 14 lansări.

Pentru a evita alte probleme, ESA a anunţat că lansările viitoare care folosesc rachetele Vega au fost amânate pe perioada investigaţiilor, dar nu va suspenda pregătirile pentru viitoarea lansare care va folosi o rachetă Ariane 5.

Citeşte şi:

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase