Home » D:News » Un startup plănuieşte să construiască un habitat selenar autonom

Un startup plănuieşte să construiască un habitat selenar autonom

Publicat: 24.07.2019
Instarz este o companie privată care plănuieşte să proiecteze o serie de habitate autonome, care în viitor să le permită colaborarea cu NASA pentru proiectul de colonizare a Lunii.

Un startup din Puerto Rico îşi propune un scop îndrăzneţ: proiectarea unor habitate selenare autonome şi care se vor putea ansambla fără ajutor uman. Fondatorii Instarz şi-au propus ca până la finalul următoarei decade iniţiativa lor să devină realitate, notează Futurism.

Instarz a început să strângă fonduri pentru proiectarea şi construirea unor prototipuri. Fondatorii şi-au propus ca aceste habitate să poată găzdui până la 8 astronauţi pe o durată de 6-12 luni. De asemenea, o reuşită a acestui proiect ar putea reprezenta o şansă pentru Instarz de a colabora sau a subcontracta pentru NASA în cadrul proiectului de construire a unor aşezări umane pe Lună.

Proiectul prezentat publicului: Remnant, ar trebui să fie autonom şi să capabil să se instaleze singur, asta pentru a uşura munca astronauţilor care vor fi trimişi pe Lună. De asemenea, iniţiatorii îşi propun ca pe durata misiunilor, habitatul să poată funcţiona independent fără a mai fi nevoie de aprovizionarea de pe Terra. 

Dacă planurile celor de la Instarz vor merge aşa cum au plănuit, atunci, în următoarea decadă ei ar trebui să poată produce un habitat care să poată fi depozitat într-o navetă de doar cinci metri. IAr atunci când această navetă va ajunge pe Lună, conţinutul navetei va trebui să fie capabil de autoasamblare.

 

Citeşte şi:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase