Home » D:News » Caz medical neobişnuit! Implantul contraceptiv al unei femei s-a deplasat din braţ către plămânul acesteia

Caz medical neobişnuit! Implantul contraceptiv al unei femei s-a deplasat din braţ către plămânul acesteia

Caz medical neobişnuit! Implantul contraceptiv al unei femei s-a deplasat din braţ către plămânul acesteia
Publicat: 30.07.2019
Implantul contraceptiv este o tijă care eliberează progesteron, un hormon care împiedică spermatozoizii să fecundeze ovulele.

O femeie de 31 de ani din Portugalia s-a prezentat la spital cu o situaţie neobişnuită şi periculoasă pentru sănătatea ei. Implantul ei contraceptiv, care ar fi trebuit să se afle în braţul ei, a fost identificat în plămânul acesteia, notează Science Alert.

Medicii care s-au ocupat de cazul ei au explicat faptul că femeia s-a prezentat  la spital după ce timp de trei luni a pierdut cantităţi mari de sânge în timpul ciclului menstrual. Odată ajunsă la spital, medicii au descoperit că implantul ei contraceptiv nu se afla în braţ, ci în plâmân.

Implanturile contraceptive sunt introduse în braţ şi eliberează progesteron. Acest hormon împiedică spermatozoizii să fertilizeze ovulele. Aceste implanturi au o durată de viaţă de aproape cinci ani. 

Folosind ultrasunetele, medicii au identificat implantul în plămânul stâng şi au recurs la chirugie pentru a-l elimina. O posibilă explicaţie pentru această situaţie neobişnuită este legată de modul în care aceste dispozitive medicale sunt introduse. Astfel, există unele situaţii în care aceste implanturi, de mărimea unui chibrit, sunt introduse prea adânc în braţul pacientelor şi ajung în fluxul sanguin. Medicii care s-au ocupat de caz sunt de părere că o situaţie asemănătoare a avut loc şi în cazul acestei femei, dispozitivul călătorind prin vasele de sânge până a ajuns în plămân.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase