Home » D:News » Iranul a aprobat minarea criptomonedelor, dar interzice folosirea lor în ţară

Iranul a aprobat minarea criptomonedelor, dar interzice folosirea lor în ţară

Iranul a aprobat minarea criptomonedelor, dar interzice folosirea lor în ţară
Publicat: 31.07.2019
Autorităţile iraniene au aprobat minarea criptomonedelor, dau au interzis utilizarea lor pentru plăţile domestice.

Criptomonedele se bucură în continuare de sprijinul unui număr extins de persoane atrase de faptul că această formă de plată asigură anonimatul, de reglemnetarea şi, până de curând în unele state, o formă de „imunitate” în ceea ce priveşte taxele şi impozitele. Acest lucru este pe cale să se schimbe, cel puţin în Iran, unde autorităţile au recunoscut oficial această industrie, dar au interzis utilizarea criptomonedelor în tranzacţiile domestice, notează Futurism.

Experţii sunt de părere că Iranul se dovedeşte, contrar opiniilor despre acest stat, un loc ideal în care se poate „mina” după criptomonede şi asta din cauza faptului că utilităţile, în special energia electrică, costă foarte puţin.

În condiţiile în care energia electrică este ieftină, minarea după monedele virtuale se dovedeşte a fi o soluţie foarte rapidă pentru generarea de resurse financiare. Totuşi, în aceste condiţii, autorităţile au decis să reglementeze această industrie. Pe lângă interzicerea tranzacţiilor interne care să folosească monede virtuale, a mai fost stabilit şi faptul că nici statul şi nici băncile care operează pe teritoriul iranian nu vor lua parte la aceste activităţi.

Totuşi, entuziaştilor de criptomonede şi celor care vor să aibă mai mulţi bani le este permisă utilizarea criptomonedelor în afara ţării şi asta pentru a aduce în economia iraniană, afectată de sancţiunile internaţionale monede care se bucură de susţinerea unei bănci centrale.

Citeşte şi:

AKoin, criptomoneda lansată de cântăreţul Akon

Criptomonede în valoare de 190 de milioane de dolari, dispărute după ce patronul unui site de tranzacţii a murit

Facebook vrea să îşi lanseze propria criptomonedă anul viitor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase